UUSIMMAT

Click Wheel Keyboard tuo iPodeista tutun syöttötavan iPhoneen

19.05.2015 12:24 | Juha Kokkonen

Click Wheel keyboard

Harrastuspohjalta iOS-sovelluksia kehittävä Adam Bell on julkaissut Applen sovelluskaupassa erikoisen retronäppäimistön iPhone-puhelimille. Näppäimistö on saanut inspiraationsa iPod-musiikkisoittimien Click Wheelistä, joka toimi aikanaan iPodien innovatiivisena ohjauslaitteena. Bellin sovellus on selvästikin tehty kieli poskella, sillä sovellustiedoissa mies kertoo ”kirjoittamisen kahdella kädellä olevan työlästä” ja ihmettelee ”kuka kaipaa ylimääräistä monimutkaisuutta kirjoittamiseen”.

Click Wheel Keyboard toimii esikuvansa tapaan sormea ohjaimen kehällä liu’uttaen. Kirjaimet, merkit ja emojit valitaan vaakasuuntaiselta listalta pyörittämällä ja keskinäppäintä painamalla. Pyörään on myös integroitu painallustoimintoja alkuperäisen esikuvansa tyyliin. Ylhäältä painamalla se poistaa merkin, vasemmalta se liikuttaa kursoria, oikealta lisää välilyönnin ja alhaalta vaihtaa isoihin kirjaimiin.

Click Wheel Keyboard vaatii toimiakseen iOS 8.0:n tai uudemman ja se on optimoitu käytettäväksi iPhone 5, 5s, 6 ja 6 Plus -puhelimissa. 0,5 megatavun kokoinen sovellus on ladattavissa ilmaiseksi iTunes-sovelluskaupasta.

Apple iTunes, Click Wheel Keyboard

YouTube, Click Wheel Keyboard

Muropaketin uusimmat