Uusimmat

Consumer Reports: Galaxy S7 Active ei lunasta valmistajan lupauksia vedenkestävyydestä

11.07.2016 15:18 Juha Kokkonen

galaxy-s7-active-water-test-fail-1-110716

Yhdysvaltalainen puolueettomaan tuotetestaamiseen keskittynyt Consumer Reports on tehnyt hieman yllättävän havainnon Samsungin Galaxy S7 Active -puhelimeen liittyvissä testeissään. Laitteen nimittäin luvataan kestävän sekä kovaa käsittelyä että vettä, mutta se ei onnistunut selvittämään Consumer Reportsin vesitestiä kunnialla.

galaxy-s7-active-water-test-fail-2-110716

Puhelin upotettiin testeissä 0,15 barin (ilmanpaineen lisäksi) paineella varustettuun vesisäiliöön 30 minuutiksi, jonka kerrotaan vastaavan upotusta 1,5 metrin syvyyteen. Testin päätyttyä puhelimen näytöllä havaittiin vihreitä raitoja, kosketuksen tunnistus ei toiminut ja kameralinssien takana oli havaittavissa pieniä kuplia. Consumer Reports epäili viallista yksilöä ja toisti testin toisella laitteella, mutta lopputulos oli valitettavasti pitkälti sama. Vesikylvyn jälkeen toisen puhelimen näyttö vilkkui päälle ja pois muutaman sekunnin sykleissä ja vettä löytyi myös SIM-korttipaikasta.

Pari päivää testin jälkeen puhelimien näyttöjen kerrottiin edelleen heränneen henkiin, mutta puhelimet eivät olleet enää toimintakunnossa. Samsung kommentoi, että se on saanut vain muutamia valituksia vastaavista ongelmista Galaxy S7 Activen kanssa ja kaikki laitteet ovat menneet takuun piikkiin. Samsungin mukaan on pienen pieni mahdollisuus, että viallinen laite ei ole yhtä vesitiivis kuin sen pitäisi olla. Samsung kertoo tutkivansa ongelmaa.

galaxy-s7-active-water-test-fail-3-110716

Samsung Galaxy S7 Active on saatavilla ainakin toistaiseksi ainoastaan Yhdysvalloissa AT&T-operaattorin valikoimista, joka on herättänyt närää USA:n markkinoiden ulkopuolella. Samsungin mallistosta löytyy myös vedenpitävät Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -mallit, jotka läpäisivät aiemmin Consumer Reportsin upotustestin.