UUSIMMAT

Cubotilta halpispuhelin 18:9 -kuvasuhteella

23.08.2017 12:33 | Muropaketin toimitus

Android-maailmassa tämän vuoden muoti-ilmiöitä ovat olleet muun muassa 18:9-kuvasuhteen puhelimet. Kuten aina aiemminkin, lippulaivalaitteiden uutuusominaisuus valuu nopeasti myös halpamalleihin. 

Kiinalaisvalmistaja Cubot on paljastanut tulossa olevasta X18-mallistaan virallisia tietoja. Puhelimen 5,7-tuumainen näyttö on muodikkaasti 18:9-kuvasuhteella varustettu, aivan kuten LG G6. Näyttö myös peittää 83 prosenttia laitteen etupuolesta. Näytön tarkkuutta Cubot ei kuitenkaan vielä ole paljastanut. Gizmochina epäilee, että mikäli tarkkuus on 1080p, alkaa puhelimen MT6737T-järjestelmäpiirillä olla vaikeuksia pyörittää sovelluksia sujuvasti.

Keskusmuistia puhelimeen on istutettu kolme gigatavua ja muistikortilla kasvatettavaa tallennustilaa 32 gigatavua. Kaikkia muoti-ilmiöitä Cubot ei ole onnistunut budjettipuhelimeensa saamaan mukaan, vaan takapuolella maailmaa kuvaa vain yksi 13 megapikselin kamera. Etukamerassa megapikseleitä on kahdeksan. Molemmilla puolilla on kuvausta helpottamassa LED-salama.  Akun kapasiteetiksi ilmoitetaan 3200 milliampeerituntia, ja käyttöjärjestelmänä on puhdas Android 7 Nougat.

Cubot X18-puhelin tulee myyntiin noin 160 dollarin hintaan, ennakkomyynnin odotetaan alkavan ensi viikolla.