Uusimmat

Digitimes: Foxconn pysäyttää iPhone 5c:n valmistuksen

18.11.2013 22:46 Juha Kokkonen

iPhone 5c

Taiwanilaisen DigiTimes-uutissivuston saamien tietojen mukaan Applen ongelmat iPhone 5c -älypuhelimen kanssa jatkuvat. Jo syyskuussa Applen huhuttiin puolittaneen 5c-mallien tuotannon heikosta kysynnästä johtuen ja viime viikon lopulla päivätuotannon kerrottiin tippuvan 50 000 laitteesta ainoastaan 8000-9000 laitteeseen.

Nyt Digitimesin saamien tuoreimpien tietojen mukaan Foxconnin Zhengzhoun tehdas olisi pysäyttämässä iPhone 5c:n valmistuksen kokonaan ja vaihtamassa tilalle 5s-mallin tuotantoa. Teollisuuslähteiden mukaan iPhone 5c:n valmistus jakautuu Foxconnin ja Pegatron Technologyn kesken suhteessa 30/70. Viime kuussa Applen kerrotaan kuristaneen tilausmääräänsä Pegatronilta 20 prosentilla.

Apple itse ei ole paljastanut iPhone 5c:n myyntilukemia, mutta lukuisilta tahoilta jälleenmyyntiportaasta kantautuneiden tietojen mukaan muovikuorisen mallin myynti on heikkoa, kun taasen metallinen 5s myy kuin häkä. Monille suurin este on 5c:n hinta, joka on vain sata euroa 5s:ää edullisempi.

Apple tai Foxconn ei ole kommentoinut virallisesti tuotantomäärin liittyviä huhuja. Kerro kommenteissa mitä mieltä olet iPhone 5c:stä ja kuinka paljon hintaa pitäisi mielestäsi tiputtaa myynnin piristämiseksi?

Digitimes, Foxconn reportedly to stop production of iPhone 5c at Zhengzhou factory

Apple iPhone 5c -tuotesivu