Uusimmat

DJI esitteli uuden RS 3 Mini -kameravakaimen

12.01.2023 09:58 Muropaketin toimitus

DJI RS 3 Mini on alle 800 gramman painoinen kameravakain, jota voidaan käyttää jopa kahden kilogramman painoisten kameroiden kanssa.

DJI RS 3 Mini on jopa puolet Pro-mallia kevyempi ja soveltuu näin yhdellä kädellä käytettäväksi. Pienen kokonsa ansiosta Mini-malli kulkee helposti vaikkapa olkalaukussa. Vakain on sopiva yleisimpien peilittömien kameramallien kanssa. Yhteensopivia malleja ovat esimerkiksi yleisimmät Sony A7- ja Canon EOS -kamerat. Muita yleisesti yhteensopivia merkkejä ovat esimerkiksi Panasonic, Nikon ja Fujifilm.

Nykyaikainen kuvanvakain vastaa myös nykyaikaisiin vaatimuksiin, kuten tarpeeseen vaihtaa pysty- ja vaakakuvauksen välillä. Tämä on mahdollistettu nopeasti irrotettavalla kiinnityksellä, joten kamera voidaan vaihtaa toiseen asentoon. Vakain ei myöskään rajoita kameran kuvauskulmaa kummassakaan asennossa.

Apuna on myös kolmannen sukupolven vakautustekniikka, jonka algoritmit takaavat ammattimaisen ja tasaisen kuvan myös vaativissa olosuhteissa, kuten vaihtelevissa liikkeissä. Tämä myös vapauttaa kuvaajan liikkumaan aiempaa vapaammin eikä edellytä kuvaajalta tasaista askellusta.

Yhteys vakaimen ja kameran välillä muodostetaan Bluetooth-yhteydellä. Näin kameran kuvauspainiketta voidaan hallita suoraan vakaimesta. Kuvanvakain on myös heti käynnistyksen myötä käyttövalmis, joten kuvaamisen voi aloittaa nopeasti sitä vaativissa tilanteissa. Mikäli kamera tukee tarkennuksen etäkäyttöä, kuten esimerkiksi jotkin Sony-kamerat, tarkennusta voidaan hallita helposti suoraan vakaimen helppokäyttöiseltä pyörävalitsimelta kameraan koskematta.

Vakaimen omia asetuksia voidaan vaihtaa 1,4 tuuman kosketusnäytöltä. Virtaa käyttöön vakain tarjoaa yhdellä latauksella jopa kymmeneksi tunniksi. Akun täyteen lataaminen vaatii vain 2,5 tuntia.

DJI RS 3 Mini -vakaimelle on myös saatavilla valikoima lisätarvikkeita, kuten kätevä NATO-liitin. Lisäksi vakaimeen voidaan liittää esimerkiksi erillinen hallintakahva tai ulkoinen mikrofoni, kuten langattomaan äänen tallentamiseen sopiva DJI Mic -järjestelmä. Ronin-puhelinsovelluksella vakaimelle saadaan käteviä lisätoimintoja, kuten panoraamakuvaus ja upeat timelapse-videot. DJI RS 3 Mini tulee myyntiin välittömästi 399 euron hinnalla. Se on saatavana myös 738 euron Creator Combo -pakettina, joka sisältää kahdella mikrofonilla ja latauskotelolla varustetun DJI Mic -mikrofonijärjestelmän.