Uusimmat

DJI tuo myyntiin kevyen ja edullisen Mini 3 -kuvauskopterin

12.12.2022 10:45 Muropaketin toimitus

Viime keväänä julkistetun DJI Mini 3 Pro -kopterin edullisempi DJI Mini 3 -perusmalli sisältään  useimmat Pro-mallin tärkeimmistä ominaisuuksista. Siitä on karsittu vain törmäyksenesto- ja väistöominaisuudet sekä lyhennetty kopterin ja ohjaimen välistä kantamaa kahdeksasta kilometristä kuuteen kilometriin.

Kokoon taitettuna DJI Mini 3 on pituudeltaan ja leveydeltään vain iPhone 14 Pro Max -älypuhelimen luokkaa, eikä painokaan ole kuin 249 grammaa. Pienestä koostaan huolimatta laite kestää voimakkaitakin tuulia (10,7 m/s) ja yhdellä vakioakulla minikopteri voi lentää peräti 38 minuuttia kerrallaan. DJI Mini 3 -uutuuskopterilla pystyykin lentämään jopa Pro-mallia pidempään.

Pro-mallia edullisempi DJI Mini 3 -minikopteri yhdistää 4K-videokameran ja 12 megapikselin valokuvakameran toisiinsa, ja sillä voikin kuvata 4K HDR -videoita 30 kuvan sekuntinopeudella tai 12 megapikselin valokuvia. Kamera hyödyntää kuvaamiseen laadukasta 1/1.3 tuuman CMOS-kuvakennoa ja valovoimaista f1.7-objektiivia. Gimbaali ehkäisee tuulen ja kopterin oman liikkeen aiheuttamat epätasaisuudet. Erilaisten kuvaustilojen ja lentoautomaation ansiosta kuvaaminen sujuu myös aloittelijalta. Kameran gimbaali kääntyy lisäksi 90 astetta, jolloin kopterilla voi kuvata myös pystykuvia.

DJI Mini 3 on saatavana myös 5,5 tuuman näytöllä varustetulla DJI RC -ohjaimella, joka lisää kokonaisuuden hintaa 180 eurolla. Kopteri on saatavana myös edullisemmalla DJI RC-N1 -ohjaimella, johon voidaan kytkeä Android- tai iOS-älypuhelin ja hyödyntää helppokäyttöistä DJI Fly -sovellusta sekä älypuhelimen näyttöä. Molemmissa ohjaimissa hyödynnetään OcuSync O2 -yhteyttä, jonka kantama on enimmillään jopa kuusi kilometriä.

DJI Mini 3 ja DJI Mini 3 RC tulevat myyntiin välittömästi 599 ja 779 euron kuluttajahintoihin. Mallista riippuen kuvauskopterin mukana toimitetaan näytötön DJI RC-N1- tai näytöllinen DJI RC-ohjain ja peruslennättämiseen tarvittavat tarvikkeet. DJI Fly More Kit -tarvikesetti on saatavana 200 euron lisähintaan. Se sisältää kaksi lisäakkua, niiden latausyksikön, lisäroottorit ja kantolaukun.

Muropaketin uusimmat