UUSIMMAT

Edward Snowden suunnittelee yksityisyyttä suojaavaa suojakuorta iPhone 6:lle

22.07.2016 17:59 | Petrus Laine | 4

Introspection Engine -konseptirenderöinti

Edward Snowdenin nimeä ei välttämättä ihan ensimmäisenä olettaisi löytyvän kännykkäkuorten takaa, mutta Introspection Enginen kohdalla se on todellisuutta. Introspection Enginen tarkoitus on suojata esimerkiksi journalisteja vakoilulta. Myös puhelinsignaalien osalta piilossa pysyminen voi olla journalisteille elintärkeää erilaisia sotareportaaseja ja muita vastaavia tehtäessä suoraan konfliktin ytimessä.

Edward Snowden on lyöttäytynyt yhteen rautahakkerina tunnetun Andrew ”Bunnie” Huangin kanssa luodakseen journalistien koskemattomuutta suojaavan suojakuoren puhelimille. Toistaiseksi projekti on keskittynyt iPhone 6:een, mutta tulevaisuudessa projekti voisi laajentua myös muihin puhelinmalleihin. Snowdenin ideoima laite vaatii puhelimen raudan modifioimista, mutta se antaa käyttäjälleen tarkan kuvan siitä, lähettääkö puhelin radiosignaaleja luvatta. Snowdenin mukaan edes lentokonetila ei takaa, etteikö signaaleja lähetettäisi.

Introspection Engine -kehittelyä

Toistaiseksi Introspection Engineksi ristitty projekti on vielä prototyyppiasteella, mutta sen toivotaan kasvavan siitä tulevaisuudessa valmiiksi tuotteeksi asti. Valmiissa tuotteessa kuoret muistuttaisivat lähinnä lisäakkua, ja sisältäisivät muutaman kontrollipainikkeen lisäksi pienen mustavalkoisen näytön, josta näkisi puhelimen radiosignaalien tiedot. Tarvittavat yhteydet itse puhelimen sisuksiin tehtäisiin SIM-korttipaikan kautta. TaskuMuro suosittelee lämpimästi lukemaan aiheesta lisää esimerkiksi HotHardwaren ja Ars Technican artikkeleista, sekä suoraan PubPubista.

Keskustelu

Onneksi on ihmisiä jotka panostavat yksityisyyden kehitykseen, varsinkin joissain tilanteissa saattaa vaikkapa toimittajalta lähteä henki, jos puhelin pääsee kertoilemaan "hei mä oon täällä!".

Toki olisi hienoa, jos painostettaisiin yritykset panostamaan tähän paremmin.

Aaaa.. Otsikosta tuli ensimmäisenä mieleen joku simppeli Faradayn häkki johon luuri sujautetaan siksi aikaa, kun ei haluta olla missään yhteydessä mihinkään, mutta onhan tämä sentään hituisen näppärämpi viritys.

Mutt toimittaja voisi ostaa Lumia 950:n ja irroittaa siitä akku kun haluaa olla pimennossa. Toimii ilman mitään lisäjutskia :)

eh bunnyn juttuja kun lueskelee, niin siinä Snowdenkin vaikuttaa suorastaan luottavaiselta maailmanjärjestykseen.

Muropaketin uusimmat