Uusimmat

Elisa testaa 700 MHz taajuutta mobiililaajakaistakäytössä

19.05.2016 13:13 Juha Kokkonen

mobiilimasto-190516

Elisa tiedotti eilen aloittaneensa ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa 700 MHz:n taajuuden testaamisen mobiililaajakaistakäytössä. Testejä on suoritettu Viestintäviraston luvalla Oulussa Nokian verkkoteknologiaa hyödyntäen.

700 MHz taajuus on vapautunut televisiotoiminnasta se on suunniteltu otettavaksi käyttöön mobiiliverkon laajennuksena. Uusi taajuusalue tarkoittaisi käytännössä sekä lisäkapasiteettia että peittoalueen paranemista etenkin maaseudulla. Uudelle taajuusalueelle on tarvetta, sillä Suomessa mobiilidataa käytetään eniten maailmassa asukasta kohden.

Suomen erityispiirre on viranomaisten ja teleyritysten välinen hyvä yhteistyö innovaatiotoiminnassa. Viestintävirasto toimii mahdollistajana tarjoamalla yrityksille testitaajuuksia muun muassa 700 MHz:n taajuusalueella. Suomi voi etukenossa tarjota kokeiluja, joita muualla ei voida vielä tehdä”, toteaa Viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

Toistaiseksi ei ole tietoa milloin päätös 700 MHz taajuusalueen käyttöönotosta tehdään ja milloin se saattaisi olla valmis kuluttajakäyttöön.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat