UUSIMMAT

Elon Musk taas sotajalalla Twitterin kanssa – kauppa voi toteutua yhdellä ehdolla

09.08.2022 11:29 Muropaketin toimitus

Elon Musk sanoo, että 43 miljardin euron Twitter-sopimus saadaan päätökseen, jos Twitter paljastaa menetelmänsä bottien laskemiseen.

Musk väittää, että yritys valehtelee sivustolla olevien bottien määrästä. Hän vaatikin nyt, että Twitter näyttää tarkalleen, kuinka se laskee alustalla olevien väärennettyjen tilien määrän. Hän haastoi myös Twitterin toimitusjohtajan Parag Agrawalin julkiseen keskusteluun asiasta.

Muskin asianajajien mukaan Indianan yliopiston suunnittelema Botometer-työkalu niin ikään osoittaa Twitterin valehtelevan valetilien määrästä.

Twitter puolestaan on väittänyt, että alle viisi prosenttia sivuston tileistä on väärennettyjä. Musk uskoo, että todellinen luku on enemmän kuin 20 prosenttia, ja hänen mielestään Twitter piilottaa tarkoituksella todellisen valetilien määrän.

Miljardööri twiittasi 102,8 miljoonalle seuraajalleen kyselyn, jossa kysyttiin, uskoivatko he, että alle viisi prosenttia alustan käyttäjistä on botteja. Melkein 65 prosenttia äänesti vaihtoehtoa ”lmaooo ei”.

Twitter puolestaan huomautti, että Botometer on tunnistanut Elon Muskin oman tilin botiksi 80 prosentin varmuudella. Twitter väittää, että Musk yrittää yksinkertaisesti päästä eroon kaupasta, tai neuvotella kauppahinnan paljon halvemmaksi.