Uusimmat

Ennuste: Android Marketin tarjonta ohittaa Apple App Storen elokuussa

06.05.2011 22:43 Juha Kokkonen

Android Market

Ohjelmistokaupat ja niiden tarjonta esittävät merkittävää roolia nykypäivän mobiilikäyttöjärjestelmien välisessä kilpailussa. Viime aikoina Android Market on jatkanut vahvaa kasvuaan, kun taasen Apple App Storen kasvu on hiipunut, ja tästä johtuen viimeisimpien arvioiden mukaan Android Market tulee ohittamaan App Storen tarjonnan määrässä jo ensi elokuussa.

Tällä hetkellä App Storesta löytyy noin 380 000 nimikettä, kun taasen Android Marketin vastaava lukema on noin 295 000 nimikettä. Tutkimusyhtiö Research2Guidancen arvioiden mukaan Android Market tulee nykyisellä kasvuvauhdillaan saavuttamaan 425 000 nimikkeen rajan ensi elokuussa, jonka pitäisi riittää Applen App Storen tarjonnan ohittamiseen. Huhtikuussa Andoid Marketiin lisättiin 28 000 nimikettä, kun App Storessa vastaava lukema oli ”vain” 11 000 nimikettä.

Research2Guidance kuitenkin muistuttaa, että tarjonnan määrällä ei ole välttämättä vaikutusta todellisiin myyntilukuihin. Android Marketin huippunopean kasvun epäillään jopa heikentävän yksittäisen ohjelmistokehittäjän rahantekomahdollisuuksia.

TechCrunch, Android To Surpass Apple’s App Store In Size By August 2011: Report (Exclusive)

SlashGear, Android Market To Surpass Apple’s App Store In Size By August 2011?