Ensimmäinen kuvavuoto Huawein tulevasta Nexus-puhelimesta

24.08.2015 15:42 | Juha Kokkonen

Huawei Nexus

Nettiin on vuotanut ensimmäiset valokuvat laitteesta, joka on hyvin todennäköisesti Huawein valmistama seuraavan sukupolven Nexus-puhelin. Google Plus -palveluun Tiesen Fu -nimellä julkaistuissa kuvissa puhelin esiintyy sekä etu- että takapuolelta. Lisäksi yhdessä kuvassa puhelin on varustettu mustalla suojakuorella.

Kuvissa näkyvä hopeanvärinen puhelin vaikuttaisi alumiinikuoriselta ja sen takakuoresta löytyy sekä Nexus- että Huawei-logot. Etukuori on lähes täysin lasin peitossa ja sen ylä- sekä alaosasta löytyy kapeat palkit, jotka ovat todennäköisesti stereokaiuttimet. Takakuoren yläosaan on muotoiltu musta palkki, jossa sijaitsee kamera, LED-salama sekä ilmeisesti laser-tarkennuksen sensori. Kuvasta tulkittuna puhelin saattaa olla hieman paksumpi yläpäästään. Keskellä takakuoren yläpuoliskoa sijaitsee puolestaan pyöreä sormenjälkitunnistin.

Sekä Huawein että LG:n huhutaan olevan tulevien Nexus-puhelimen valmistajia. Huawein puhelin on huhutusta kaksikosta suurikokoisempi ja varustettu 5,7-tuumaisella näytöllä. Lisäksi laitteesta huhutaan löytyvän Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri sekä 3500 mAh akku. Laitteen ulkomitoiksi kerrotaan 159,4 x 78,3 x 6,6-8,5 mm. Lisäksi molemmista uusista Nexus-malleista kerrotaan löytyvän stereo-etukaiuttimet, sormenjälkitunnistin takakuoresta sekä USB Type-C-liitäntä.

Google Plus, Tiesen Fu, Huawei Nexus