Ensimmäinen MWC-varaslähtö: Acerilta neljä puhelinta ja aktiivisuusranneke

01.03.2015 15:36 | Pekko Lainiala

Muutama laitevalmistaja on päättänyt ottaa varaslähdön kohti huomenna virallisesti alkavia Mobile World Congress -messuja. Valmistajista ensimmäisenä ennakkotilaisuutensa piti Acer ja tuloksena yhtiö julkisti aktiivisuusrannekkeen sekä neljä uutta älypuhelinta.

Aktiivisuusranneke kantaa nimeä Liquid Leap+ ja se tukee Android-, iOS- sekä Windows Phone -laitteita. Laitteessa ei ole yhtäkään fyysistä näppäintä, vaan ohjaus suoritetaan kosketusta tukevalla yhden tuuman OLED-näytöllä. Kysymyksessä on melko tyypillinen aktiivisuusranneke, jonka ominaisuuksista valmistaja nostaa esille erityisesti älypuhelimen musiikkitoiston ohjaamisen sekä sen, että laitteen näytölle saadaan ilmoitukset saapuvista puheluista ja viesteistä.

Rannekkeen lisäksi Acer julkaisi Liquid-sarjaansa neljä uutta älypuhelinta.

Liquid M220 on neljän tuuman näytöllä varustettu Windows Phone -puhelin, jonka suorituskyvystä vastaa 1,2 gigahertsin kahdella ytimellä varustettu järjestelmäpiiri. Tallennustilaa laitteesta löytyy 4 gigatavua ja keskusmuistia taasen 512 megatavua. Laitteen luvataan saavan Windows 10 -käyttöjärjestelmä, mutta vähäisen keskusmuistin vuoksi se tullaan mahdollisesti näkemään rajoitetuin ominaisuuksin. Liquid M220 -puhelinta tullaan myymään mustana ja valkoisena 79 euron suositushintaan huhtikuusta alkaen.

Android-puolella yhtiö esitteli kolme puhelinta, jotka kantavat nimiä Jade Z, Z220 ja Z520. Jade Z on kolmikosta hintavin ja sitä tullaan myymään 199 euron hintaan. Jade Z:n 5-tuumaisen näytön resoluutiona toimii 720×1280, joka kääntyy tässä koossa 294 ppi:n pikselitiheydeksi. Suorituskyvystä tulee vastaamaan MediaTekin 64-bittinen järjestelmäpiiri, jonka tarkempaa mallia ei vielä ole ilmoitettu. Puhelin painaa 110 grammaa ja on 7,9 milimetriä paksu.

Jade Z:n lisänä julkaistut Z220 ja Z520 edustavat vielä edullisempaa hintatasoa. Z520 tulee kantamaan 109 euron hintalappua ja Z220-puhelinta tullaan myymään 89 euron hintaan. Z520:n näyttö on 5-tuumainen ja halvemman sisarmallin taas 4-tuumainen. Suorituskyvyn taustalla kalliimmassa mallissa on Snapgradon 400 -järjestelmäpiiri ja halvemmassa Snapdragon 200 -järjestelmäpiiri. Laitteiden kameroiden saralla löytyy myös eroa; halvemmassa on viiden megapikselin ja kalliimmassa taas kahdeksan megapikselin takakamera.

Julkistuksen yhteydessä Acer on julkaissut myös Youtube-videot kaikista muista laitteista paitsi Jade Z:sta. Videoihin voi tutustua seuraavista linkeistä: Liquid Leap +, Liquid M220, Liquid Z520 ja Liquid Z220.

Acer, Lehdistötiedote Liquid Leap +
Acer, Lehdistötiedote Liquid M220
Acer, Lehdistötiedote Z220 & Z520
Acer, Lehdistötiedote Liquid Jade Z