UUSIMMAT

Ensimmäinen Ubuntu-puhelin jälleen ostettavissa

10.04.2015 17:52 | Pekko Lainiala

Ensimmäisen Ubuntu-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen markkinoille tuoneen BQ:n Twitter-tilillä ilmoitettiin tänään ilouutisia Ubuntu-faneille: Aquaris E4.5 Ubuntu Edition on jälleen ostettavissa. BQ on järjestänyt aiemmin muutamia flash sale -myyntitapahtumia, joissa puhelinta on myyty pieniä määriä, mutta nyt kysymyksessä on ilmeisimmin luonteeltaan pysyvämpi ostomahdollisuus.

Laitteesta löytyy 4,5-tuumainen IPS-näyttö 540×960-resoluutiolla sekä Mediatekin järjestelmäpiiri neljällä Cortex A7 -ytimellä ja Mali 400-MP2-grafiikkaohjaimella. Tallennustilaa laitteesta löytyy kahdeksan gigatavua ja kameroina toimivat kahdeksan megapikselin takakamera sekä viiden megapikselin etukamera. Aquariksesta löytyy myös paikat kahdelle microSIM-kortille sekä yhdelle microSD-kortille (tuettu 32 gigatavuun asti).

Laitteen tekniset ominaisuudet jättävät toivomisen varaa, mutta toisaalta laitteen hinta ei päätä huimaa; Aquaris E4.5 Ubuntu Edition irtoaa 169,90 euron hintaan, joten hinta on pysynyt ennallaan aiempiin ennakkomyynteihin verrattaessa. Laitetta myydään EU:n alueella ja myös Suomi löytyy valittavista toimitusmaista.

BQ.com, Aquaris E4.5 Ubuntu Edition