Ensimmäinen Ubuntu-taulutietokone saapui ennakkotilattavaksi

28.03.2016 19:28 Pekko Lainiala

Aquaris M10

Espanjalaisvalmistaja BQ on tänään ilmoittanut Twitter-tilillään, että maailman ensimmäisen kaupallisen Ubuntu-taulutietokoneen, BQ Aquaris M10 Ubuntu Editionin, myynti on nyt alkanut. Kyseessä on ennakkotilaus ja tilaukseen oikeutetut maat ovat pääosin eurooppalaisia, myös Suomi on mukana.

BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition rakentuu 10,1-tuumaisesta näytöstä, MediaTekin neliytimisestä MT8163A -järjestelmäpiiristä, kahdesta gigatavusta RAM-muistia sekä 16 gigatavusta tallennustilaa. Kooltaan Aquaris M10 on 246 x 171 x 8,2 millimetriä ja painoa uutuudelta löytyy 470 grammaa.

Muita oleellisia ominaisuuksia ovat 8 ja 5 megapikselin kamerat, 7280 mAh:n akku sekä MicroSD- ja Micro HDMI -liitännät. Käyttöjärjestelmänä toimii Ubuntu Touch, joka voidaan Convergence-ominaisuutta käyttäen laajentaa täysiveriseksi Ubuntu-käyttöjärjestelmäksi. Bluetooth-hiiren ja -näppäimistön sekä suuremman näytön (Micro HDMI -liitännän avulla) kera kokemus vastannee ainakin jossain määrin normaalia PC:tä.

Ennakkotilaajat saavat kaupan päälle näytönsuojan sekä suojakuoren, ja näiden osalta tarjous päättyy ennakkotilausvaiheen loputtua. HD-resoluutiolla varustetusta valkoisesta mallista lompakko kevenee 249,90 euroa ja mustasta FHD-resoluutiolla varustetusta laitteesta puolestaan 289,90 euroa. Ennakkotilauslaitteiden toimitukset aloitetaan huhtikuun toisella viikolla ja itse tilauksen voi suorittaa BQ:n verkkokaupassa.