Uusimmat

Ensimmäinen virallinen CyanogenMod-puhelin markkinoille joulukuussa

11.11.2013 05:44 Teemu Hynninen

Kiinalainen Oppo tuo markkinoille maailman ensimmäisen virallisen CyanogenMod-puhelimen. Luvassa on pieni erikoiserä yhtiön uudesta Oppo N1 -lippulaivasta, joka tullaan varustamaan CyanogenMod-versiolla Android-käyttöjärjestelmästä. Puhelinta toimitetaan maailmanlaajuisesti Oppon omasta verkkokaupasta.

Perusversiota Oppo myy omalla Android-modifikaatiollaan, jota kiinalaisvalmistaja kutsuu nimellä Color. Jos CyanogenMod-versiota ei onnistu saamaan itselleen, ei ole syytä huoleen. Myös perusversiosta löytyy tuki sille ja käyttäjä voi ottaa CyanogenModin käyttöön ilman roottausta tai muita monimutkaisia toimenpiteitä.

Oppo N1 on mielenkiintoinen lippulaiva, jossa on 5,9 tuuman full hd -kosketusnäyttö ja 1,7 gigahertsin Snapdragon 600 -piirisarja. Näytön yläpuolelta löytyy kääntyvä 13 megapikselin kamera, joka toimii sekä etu- että takakamera. Takakuoreen valmistaja on puolestaan integroinut kosketuslevyn, jonka avulla eri toimintoja voidaan hallita näyttöä koskettamatta. Perusversio saapuu erikoismallin ohella myyntiin joulukuussa. Hintatietoja Oppo ei ole vielä paljastanut, mutta molemmat mallit tulevat kustantamaan saman verran.

Oppo, Special OPPO N1 With CyanogenMod Available in December