Ensituntumat: Nokia Lumia 930 ja Windows Phone 8.1

05.04.2014 12:41 | Sampsa Kurri | 17

Nokia julkaisi keskiviikkona Microsoftin Build 2014 -kehittäjätapahtumassa uudet Windows Phone 8.1 Lumia -älypuhelimet. Vierailimme eilen Nokialla Espoossa ottamassa ensituntumat uudesta Lumia 930 -lippulaivamallista ja Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmästä. Lumia 930 on viisituumaisella Full HD -resoluution näytöllä hyvännäköinen, laadukkaan tuntuinen ja ominaisuuksiltaan herkullinen laite, joka saapuu Suomessa myyntiin aikaisintaan kesäkuussa noin 570 euron hintaan.

TaskuMuro, Ensituntumat: Nokia Lumia 930 ja Windows Phone 8.1

Keskustelu

Mielenkiinnolla odotan testiä Lumia 930:sta.
Kyseessä on kumminkin kaikkien aikojen luultavasti paras Lumia-puhelin ja uusi käyttis 8.1.

"Lumia 925:n (2000 mAh, 3G 12,8h, video 55h) käyttökokemuksiin suhteutettuna normaalikäytöllä akkukesto on todennäköisesti noin kaksi vuorokautta."

Tosi kova tuo videon toistoaika tuossa Lumia 925:ssa :)

"Miracast-ominaisuudella Windows Phone 8.1 -puhelimet on mahdollista kytkeä WLAN-yhteydellä televisioon, johon kuva siirtämällä onnistuu esimerkiksi pelien pelaaminen tai videoiden katselu."

Ainakin Galaxy S4:lla Miracastilla ruudun päivitys on jotain 10fps, joten lähinnä sillä toimii staattisen sisällön katsonta, kuten netti ja kuvat. Myös TV:n kuva päivittyy sekunnin parin viiveellä. Miracast syö myös tehokkaasti puhelimen akkua kun se joutuu koko ajan reaaliajassa pakkaamaan ja lähettämään kuvan. Voimakas kuvan pakkaus tietysti tekee osansa kuvan laadulle, JPEG-kuville tyypillisiä artefaktaa siis.

Vilkaisunäytön puuttuminen kyllä karsii tämän pois vaihtoehdoista…

@3.
No ylläri. Android.

Ei muuta kuin 930 mini ulos kesän jälkeen, Sonyn tavalla eli ei karsita specseistä, paitsi 720p ja bezel:t minimiin. But we know Nokia.

Jamaica

Kyseessä on kumminkin kaikkien aikojen luultavasti paras Lumia-puhelin ja uusi käyttis 8.1.

Ömmhh….. on näitä Lumioitaollut kyllä aikaisemminkin samoilla spekseillä? Itse asiassa paremmilla spekseillä. Otetaan esiin 1520. Siinä itse asiassa 1000 mAh enemmän akunvarausta luultavasti johtuen suuresta koostaan. Kaiken lisäksi 8.1 käyttis tulee myös vanhoihin kaseihin. Eli parhaaksi Lumiaksi ei voi väittää, ellei pidä pienemmistä puhelimista, jolloin kyseessä onkin jälleen mielipide kysymys. Sorry. Plus tässä ei ole tota vilkaisunäyttöä, kun taas 1520 jälleen on.

Kyllä Nokian lippulaiva tällä hetkellä vielä on 1520, mutta kyseessä on kuitenkin phablet, eli kaikkia ei koko miellytä. 1520 etuja 930 verrattuna on huomattavasti parempi akkukesto, hieman isompi näyttö eri tekniikalla (IPS-LCD), muistikorttipaikka ja glance. 930 ainoa etu on Gorilla Glass 3, kun 1520 käyttää taas Gorilla Glass 2. Makuasioita nuo näytön koot ja tekniikat, mutta 1520 on selvästi suunnattu enemmän teho- ja mediakäyttäjille kun taas 930 markkinoidaan massoille. Kummatkin loistavia WP-laitteita joka tapauksessa.

930 kohdalla tosin huhutaan, että paketin mukana tulisi ilmainen teline langatonta latausta varten.

BOT puhuu kyllä totta.
Tuo näyttöasia on kumminkin mielipidekysymys. Vaikka molemmissa on Full HD, niin 930:ssä kertyy enemmän pikseleitä tuumaa kohti kuin 1520:ssä. Vaikka tarkkuus on Lumia 1520:ssäkin vähintäänkin riittävä.

Sanotaanko näin, että huippulaitteita molemmat, mutta mielipidekysymys kummasta tykkää enemmän. Kummassakaan ei kuitenkaan suuria heikkouksia ole.

Itselleni Lumia 930 on hyvä seuraaja nykyiselle Lumia 920:lle. :)

Tarkalleen ottaen 930 ei ole 920:n, vaan 925:en seuraaja…

@10 Eli virallisen kaavan mukaan Jamaican pitäisi mennä nyt ostamaan 925 ja pari kk:n päästä 930 :D

930 miniä odotellessa. Seuraaja minun 920:lle 8)

@12 Sama todettu täälläkin. Puhelin voi olla muuten pätevä, mutta tuollaisella ulkonäöllä ei jatkoon.

Vähän on suuri mun makuun, mutta kyllähän sitä järkevämmän kokoisellakin näytöllä varustettuja on saatavilla.

Ehkäpä seuraavan sukupolven Lumioissa on jo Snapdragon 810… tai sitten ei.

Jotenkin huvittavaa lukea tuota ominaisuuslistaa ja todeta että oikeastaan kaikki löytyy jo Android/iOS. No, mutta tuleepahan mäsäkin perässä.

On se vaan rumin Lumia. Kai tällä nyt yritetään kosia iPhone-faneja, mitään muuta syytä en tuolle keksi.

Muropaketin uusimmat