Uusimmat

@evleaks: Moneypenny ja Goldfinger Nokian ensimmäiset Windows Phone 8.1 -puhelimet

15.11.2013 12:22 Juha Kokkonen

Auric GoldfingerEvleaksin tuoreimpien Twitter-huhujen mukaan Nokian ensimmäisten Windows Phone 8.1 ”Blue” -käyttöjärjestelmää käyttävien älypuheliminen koodinimet ovat Moneypenny ja Goldfinger. Lisäksi putkessa kerrotaan olevan myös kolmas laite, jonka nimi ei kuitenkaan ole vielä tiedossa. Yhden laitteista kerrotaan olevan Nokian seuraava kamerapuolen huippumalli.

Goldfingerin kerrotaan olevan seuraava lippulaivamalli ja sen huhutaan hyödyntävän uutta 3D Touch -tekniikkaa, jota Nokia on kehittänyt jo useamman vuoden ajan. The Vergen mukaan kyseessä saattaa olla ominaisuus, joka mahdollistaa sormien ja käsien tunnistuksen näytön pinnan yläpuolella. On myös mahdollista, että kyse on fyysisen näppäintuntuman luovasta Haptikos-tekniikasta, josta TaskuMuro uutisoi jo kuutisen vuotta sitten.

Windows Phone 8.1:n sekä Moneypennyn ja Goldfingerin julkaisun odotetaan tapahtuvan helmikuussa MWC 2014 -tapahtuman yhteydessä Barcelonassa. Käyttöjärjestelmäpäivityksen odotetaan tuovan mukanaan mm. ilmoituskeskuksen, parannetun moniajon sekä Siri-tyyppisen Cortana-puheohjaustoiminnon.

Twitter, @evleaks, Nokia Goldfinger and Moneypenny…

Twitter, @evleaks, Besides Goldfinger/3D Touch, two more…

The Verge, Nokia’s first Windows Phone 8.1 handset includes ’3D Touch’ features