Uusimmat

Facebook julkaisi Messengerin virallisesti Windows 10 Mobilelle

30.06.2016 18:48 Petrus Laine

Facebook Messenger for Windows 10 Mobile

Facebook on julkaissut beetakauden jälkeen virallisen Messenger-sovelluksen Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmälle. Yhtiö on julkaissut myös virallisen Facebook-sovelluksen, mutta ainakaan toistaiseksi se ei ole ladattavissa Microsoft Storesta Suomesta käsin.

Windows 10 Mobilen uusi Messenger-sovellus on käännetty Microsoftin käyttöjärjestelmälle Applen iOS-versiosta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, käyttikö yhtiö ohjelman UWP-alustalle kääntämiseen Microsoftin Project Islandwoodia eli Windows Bridge for iOS:ää, vai jotain muuta olemassaolevista vaihtoehdoista.

Uusi Messenger-versio tukee huomattavasti enemmän ominaisuuksia, kuin aiemmat Microsoftin ylläpitämät versiot. Käytännössä mukana on kaikki samat ominaisuudet, kuin iOS-versiossa, jonka lisäksi tuettuina ovat Windowsin Live-ruudut. Nopealla testailulla uusi Messenger vaikuttaa varsin nopeatoimiselta ohjelmalta, ja ainut kritiikin kohde allekirjoittaneella kohdistuu Help-valikkoon, joka avaa Facebookin Messenger Help Centerin Edge-selaimessa, eikä sitä ole rakennettu itse ohjelman sisään.