Uusimmat

Färsaarilla kyllästyttiin Googlen saamattomuuteen: Sheep View 360

13.07.2016 15:22 Petrus Laine

Sheep View 360

Googlen Street View on epäilemättä tuttu likipitäen kaikille Googlen karttapalveluita käyttäville käyttäjille. Googlen kartoitus ei ole kuitenkaan yltänyt vielä edes kaikkiin länsimaisiin kolkkiin kartoittamaan isoimpia teitä, pikkuteistä puhumattakaan.

Färsaarilla asuva Durita Dahl Andreassen kyllästyi Googlen saamattomuuteen kartoittaa saaret osaksi Street View -projektia. Andreassen varusti yhteensä viisi lammasta 360-asteen kuvia nappaavin kameroin, ja julkaisi Sheep View 360 -projektin. Sheep View 360 -projektissa lampaat kuvaavat GPS-paikannustiedoin varustettua 360-asteista videota ja panoraamakuvia Färsaarilta, ja lähettää ne Googlelle Street Viewiä varten. Viidellä lampaalla ei pötkitä pitkälle, ja Andreassen toivookin Googlen ottavan neuvosta vaarin, ja kartoittavan saaret loppuun itse.

Asiasta uutisoinut The Guardian oli yhteydessä myös Googleen, joka kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Yhtiö kuitenkin muistutti, että käyttäjät voivat luoda myös omia Street View -kokemuksiaan, ja kuka tahansa voi anoa käyttöönsä Googlen Street View -kameroita.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat