Uusimmat

Fitbitiltä uudet Charge 2- ja Flex 2 -aktiivisuusrannekkeet

30.08.2016 15:20 Juha Kokkonen

fitbit-charge2-flex2-300816

Yhdysvaltalainen FitBit on esitellyt eilen mallistoonsa uudet Charge 2- ja Flex 2 -aktiivisuusrannekkeet. Valmistajan mukaan uutuudet seuraavat vaivatta keskeisimpiä terveys- ja kuntoilutietoja ja tuottavat ne käyttäjän tarkasteltaviksi entistä motivoivammalla ja henkilökohtaisemmalla tavalla. Molemmat uutuudet toimivat yhdessä älypuhelimeen asennettavan Fitbit-sovelluksen kanssa. Ensimmäisen sukupolven mallien julkaisusta on nyt kulunut noin pari vuotta.

Fitbit Charge 2:n yksi merkittävimmistä uudistuksista on sisäänrakennettu pulssimittari, joka mittaa sydämen tahtia optisesti käyttäjän ranteesta. Näyttöä on parannettu, sillä se on neljä kertaa suurempi kuin alkuperäisessä Chargessa. Connected GPS -ominaisuuden avulla Charge 2 osaa käyttää hyväkseen yhdistetyn älypuhelimen GPS:n tietoja. Laitteen rannehihna on vaihdettavaa mallia ja rakenne kestää hikeä, sadetta ja roiskeita. Akun luvataan kestävän yhdellä latauksella jopa viisi päivää. Charge 2 osaa myös näyttää älypuhelimen ilmoitukset näytöllään.

fitbit-flex2-300816

Fitbit Flex 2 on puolestaan kapeampi ja yksinkertaisempi aktiivisuusranneke, jonka keskusyksikkö on irrotettavaa mallia. Laitteessa ei ole näyttöä, mutta sen käyttöä on helpottamassa viisi merkkivalo-LED:iä. Flex 2:lle tulee saataville muotisuunnittelijoiden (Public School, Simply Vera Vera Wang for Kohl’s, Tory Burch) kehittämiä lisätarvikkeita, kuten metallisia ranne- ja kaulakoruja, joiden sisään laitteen keskusyksikön voi sijoittaa. Laite kestää myös uimista ja osaa seurata käyttäjän uintisuorituksia. Flex 2 osaa myös ilmoittaa käyttäjälle puhelimeen tulevista puheluista ja viesteistä. Akun luvataan kestävän viisi päivää yhdellä latauksella.

Uusi Fitbit Charge 2 tulee kauppoihin syyskuussa 159,95 euron suositushintaan. Fitbit Flex 2:n myynti alkaa puolestaan lokakuussa 99,95 euron suositushintaan.