UUSIMMAT

Galaxy Note 7 iFixitin purettavana – lasikuoret erittäin hankalia vaihdettavia

19.08.2016 12:00 | Juha Kokkonen

note7-ifixit-teardown-1-190816

Samsung Galaxy Note 7:n myynti alkoi tänään keskeisillä markkina-alueilla, kuten Yhdysvalloissa, ja iFixit-sivusto on jo ehtinyt iskemään työkalunsa laitteen sisuksiin. Note 7 rakenteellinen toteutus on mielenkiintoista nähtävää, sillä kyseessä on markkinoiden ensimmäinen Gorilla Glass 5 -lasia käyttävä puhelin ja lasit ovat vielä molemmilta puolilta reunoilta kaarevaa mallia. Maininnan arvoisina yksityiskohtina laitteen sisältä paljastuu mm. kohtalaisen kookas kaiutinkotelo, voimakkaasti lokeroitu 13,48 Wh akku, iirisskannerin erillinen etukamera, Sony IMX260 -pohjainen takakamera sekä järjestelmäpiirin lämpöputkijäähdytys.

note7-ifixit-teardown-2-190816

Note 7:n purkuoperaation loppupäätelmänä plussasarakkeeseen kertyy lopulta varsin vähän kohtia: monet komponentit ovat modulaarisia ja vaihdettavissa yksittäin, jonka lisäksi kaapelireitteihin on kiinnitetty huomiota ja esimerkiksi latausliittimen saa irrotettua ilman näytön irrottamista. Miinuspuoli onkin sitten huomattavasti raskauttavampi, sillä ne liittyvät laitteen keskeisiin rakenneratkaisuihin. Molempien puolien lasit ovat liimattu erittäin tiukasti kiinni ja iFixitin analyysin mukaan näyttölasin irrottaminen on lähes mahdotonta näyttöpaneelia hajottamatta. Lisäksi myös akku on liimattu erittäin tiukasti puhelimen sisään. Korjattavuusarvosanaksi Note 7 saa 4/10, joka on pisteen parempi kuin Galaxy S7:n kohdalla.

TaskuMuro otti ensituntumat Note 7:stä pari viikkoa sitten Lontoossa ja varsinainen testiartikkeli on luvassa syyskuun aikana.