UUSIMMAT

Galaxy Note 7:n Gorilla Glass 5 -lasi kestää paremmin iskuja mutta heikosti naarmutusta

18.08.2016 19:57 Juha Kokkonen

jerryrigeveything-note7-scratch-180816

Julkaistessaan uuden viidennen sukupolven Gorilla Glass -suojalasinsa noin kuukausi sitten Corning kertoi sen tarjoavan entistä parempaa suojaa putoamisia vastaan. Mitä ilmeisimmin lasin muiden ominaisuuksien suhteen on kuitenkin jouduttu tekemään kompromisseja, mikäli puhelimien kestävyystestivideoista harrastajapiireissä tunnetuksi tulleen JerryRigEverythingin tuoreinta Samsung Galaxy Note 7 -videota on uskominen.

JerryRigEverythingin kestotestivideolla Note 7:lle tehdään tutuiksi muodostuneet raaputus, lämmitys ja taivutustestit. Hieman yllättäen naarmutustestissä puhelimen Gorilla Glass 5 -näyttölasiin ilmestyy pysyviä naarmuja jo Mohsin asteikolla kolmostasoa edustalla piikillä, kun Gorilla Glass 4:n tapauksessa vastaava luku on ollut yleensä kuusi. Kolmostaso tarkoittaa käytännössä sitä, että lasi naarmuuntuu mm. teräksen, kuparin, nikkelin ja jopa joidenkin lasityyppien toimesta.

Lisäksi videolla todetaan, että puhelimen kotinäppäin on helposti naarmuuntuvaa materiaalia ja pahasti naarmutettuna se ei enää tunnista sormenjälkeä, toisin kuin muutamat kilpailevat mallit. Note 7:n toteutuksesta löytyy kuitenkin myös vahvoja hyviä puolia. Tärkeimpänä seikkana laitteen rakenne vaikuttaisi olevan erittäin jäykkä ja kestävän hyvin taivutusta. Reunoilta kaarevilla laseilla on varmasti oma jäykistävä vaikutuksensa rakenteeseen. Lisäksi takakuoren kameran suojalasi on sentään lasia, eikä naarmuunnu helposti.

TaskuMuro otti ensituntumat Note 7:stä pari viikkoa sitten ja varsinainen testiartikkeli on luvassa ensi kuussa.