UUSIMMAT

Galaxy Note7:n S Pen -kosketuskynän klikkausmekanismi voi jumittua

31.08.2016 17:02 | Pekko Lainiala

note7-ensituntumat-6

Samsung kärsi Galaxy Note5:n kohdalla ongelmista S Pen -kosketuskynään liittyen, sillä kynä oli mahdollista työntää väärinpäin laitteeseen, jonka myötä se jumittui paikalleen. Ongelma ei ehkä ollut kovinkaan todellinen uhka, mutta tästä huolimatta ongelmaa puitiin laajasti eri medioissa.

Tämänvuotisen Note7:n kohdalla totesimme jo Ensituntumat-artikkelissa, että ongelmista on otettu opiksi ja kynää ei saa enää tungettua väärin päin laitteen sisään.

Nyt kuitenkin GSMArena kertoo, että myös Note7:n uudistettuun S Pen -kosketuskynään liittyen on löydetty ongelma. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet tilanteesta, jossa kynän klikkausmekanismi on jumittunut. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kynä jää laitteen sisään jumiin.

Tilanne on kuitenkin ratkaistavissa esimerkiksi kovalla kopautuksella tai erinäisillä patenttiratkaisuilla, joista yksi esimerkki on nähtävissä alemmalla videolla. Ensimmäinen videoista myös todistaa sen, että ongelma on juurikin kynässä eikä laitteessa, sillä videon tekijällä on käytössä kaksi kynää, joista toinen toimii ongelmitta.

GSMArena on saanut myös kommentin työntekijältä, joka on väittänyt, että Samsung tarjoaisi huoltopisteillään uudistetun kynän jumiutuneen tilalle mikäli se on poistettavissa laitteessa. Jos kynä on lopullisesti jumissa, lähetettäisiin puhelin huoltoon ja tilalle toimitettaisiin poistotoimenpiteen jälkeen uusi kynä.