UUSIMMAT

Galaxy S8 jo myynnissä Kiinassa – nimittäin kopioina

10.03.2017 14:13 |

Vuoden 2017 kuumimmin odotettuihin puhelinuutuuksiin kuuluva Samsung Galaxy S8 on jatkuvien kuvavuotojen kohteena. Myös puhelimen kauppoihintuloa on yllättäen lykätty viime päivien huhujen mukaan. Kiinassa S8-halunsa voi GizmoChinan mukaan kuitenkin tyydyttää jo nyt, mutta käsiinsä ei kuitenkaan saa aitoa Samsungin rautaa. Shenzenin Huaqiang -kauppakadulta löytyy jo nyt piraattiversioita S8-puhelimesta.

Weibo-käyttäjä @kumamoton käsiinsä saama kopiolaite on onnistuttu viimeistelemään ainakin suhteellisen hyvin viimeaikaisia kuvavuotoja vastaavaksi, mutta selvät erot kavaltavat laitteen kopioksi pienellä tutkimisella. Esimerkiksi sormenjäljenlukija ja kameran led-salama ovat lipsahtaneet väärinpäin. Toki lopullinen Galaxy S8 voi teoriassa vielä näyttää ihan miltä tahansa, mutta käytännössä kaikki kuvavuodot ovat yksimielisiä niiden sijoittelusta. Latausliittimenä kopiopuhelimessa on myös vanhempi microUSB, siinä missä Samsungin uutuus mitä ilmeisimmin hyödyntää symmetristä USB-C-liitäntää.

Virrat päälle kytkettäessä eron huomaa viimeistään, sillä kopiolaitteen näytön ylä- ja alareunaan jäävät paksut mustat palkit, siinä missä S8:n näytöstä vastaavia ei löydy, vaan näyttö jatkuu aivan reunoihin asti.

Muropaketin uusimmat