Garminilta hinnakas metallikuorinen Fenix Chronos -älykello

27.08.2016 11:30 | Juha Kokkonen

garmin-fenix-chronos-12-270816

Garmin on esitellyt älykellomallistoonsa uuden huippumallin, joka kantaa Fenix Chronos -nimeä. Kyseessä on metallikuorinen luksusversio yrityksen Fenix 3 -älykellosta. Garminin mukaan Fenix Chronos -mallit ovat suunnattu niille käyttäjille, jotka haluavat pysyä tyylikkäinä elämän seikkailuissa. Kellon metallirakenne on suojattu 100 metrin vesiupotusta sekä muuta rajua käyttöä vastaan. Fenix Chronosin ulkomitat ovat 49 x 49 x 15 mm ja se painaa 94 – 186 grammaa valmistusmateriaalista riippuen.

Fenix Chronosin pyöreä 1,2-tuumainen värinäyttö perustuu transflektiiviseen MIP-tekniikkaan ja sen tarkkuus on 218 pikseliä halkaisijalla. Kello on yhteydessä älypuhelimeen Garmin Connect -sovelluksen sekä Bluetoothin välityksellä. Sisäisellä ladattavalla 180 mAh akulla kellolle luvataan viikon toiminta-aika älykellotilassa, 25 tuntia UltraTrac-tilassa sekä 13 tuntia GPS:n ollessa käytössä.

garmin-fenix-chronos-1-270816

Garminin mukaan Fenix Chronos -mallit sisältävät poikkeuksellisen määrän seuranta- ja liikkumisominaisuuksia useimpiin muihin älykelloihin verrattuna. Ominaisuuksiin kuuluu mm. rannepohjainen pulssimittari, korkeusmittari, barometri, kompassi ja navigointiominaisuudet sekä lajikohtaiset seurantaominaisuudet mm. golfiin, pyöräilyyn ja uimiseen. Kellossa pyörii yrityksen oma käyttöjärjestelmä.

Garmin Fenix Chronos tulee saataville kolmena eri varianttina – 1499 dollarin hintaisena täystitaanisena versiona, 999 dollarin hintaisena teräksisenä versiona sekä 899 euron hintaisena nahkahihnaisena teräsversiona.