Uusimmat

Garminilta kaksi uutta, eri hintaluokkiin sijoittuvaa juoksukellomallistoa: Forerunner 255 ja Forerunner 955

01.06.2022 11:57 Muropaketin toimitus

Uutuuskaksikosta Forerunner 255 -mallisto edustaa Garminin edullisempaa päätä, kun taas Forerunner 955 sijoittuu mallistossa selvästi ylemmäs. Jälkimmäisen erikoisuus on mahdollisuus valita versio, joka hyödyntää aurinkoenergiaa lataamiseen.

Forerunner 255 – GPS-juoksuälykellomallistoon kuuluu neljä versiota: Forerunner 255S ja Forerunner 255S Music ovat saatavissa 41 millimetrin rungolla ja Forerunner 255 ja Forerunner 255 Music 46 millimetrin rungolla.

Forerunner 245-mallistoon pohjautuvissa Forerunner 255 GPS-juoksuälykelloissa on kuitenkin uusia ominaisuuksia, kuten kattava tritahlontuki, kilpailuun valmistautumiseen tarvittavat tiedot samassa paikassa tarjoava kisawidget, Garmin Pay -lähimaksuominaisuus sekä sykevaihtelun tila, joka seuraa sykevälivaihtelua unen aikana ja antaa kokonaisvaltaista tietoa hyvinvoinnista ja palautumisesta.

Kello hyödyntää nyt myös useiden taajuuksien monisatelliittijärjestelmää, joten juoksutiedot ovat aiempaa tarkempia, myös haastavassa ympäristössä. Kello osaa myös seurata juoksutehoa, kun käytetään lisävarusteista juoksudynamiikka-anturia tai HRM-Pro-sykevyötä. Tällöin kello laskee reaaliaikaisesti, miten paljon voimaa kohdistuu maahan juoksun aikana.

Forerunner 255-malliston kellot on suunniteltu myös seuramaan hyvinvointia vuorokauden ympäri. Pulse Ox-ranneanturi mittaa veren happisaturaatiota ja auttaa arvioimaan unen laatua. Body Battery taas näyttää senhetkisen energiatason, jonka avulla voi optimoida aktiivisuus- ja lepoajat. Kello näyttää joka aamu henkilökohtaisen unenlaadun pisteytyksen, unen eri vaiheet sekä syke-, Pulse Ox- ja hengitystiedot unen aikana.

Forerunner 255-malliston älykelloilla voi myös vastaanottaa esimerkiksi tekstiviestejä, some-päivityksiä, ja sähköposteja. Forerunner 255 Music- ja Forerunner 255S Music-malleihin voi tallentaa jopa 500 biisiä, mukaan lukien Spotify-, Amazon Music- ja Deezer-soittolistoja (saattaa vaatia maksullisen tilauksen), Apple- tai Android-älypuhelimesta. Musiikkia voi kuunnella langattomilla kuulokkeilla ilman puhelinta.

Forerunner 255 ja Forerunner 255S ovat myynnissä suositushintaan 359 euroa. Forerunner 255 Music ja Forerunner 255S Music ovat nekin heti myynnissä suositushintaan 419 euroa. Toimitukset käynnistyvät kesäkuun loppuun mennessä.

Garmin Forerunner 955 Solar on puolestaan ensimmäinen aurinkolatauksella varustettu juoksukello. Power Glass -aurinkolatauslinssillä varustetun Forerunner 955 Solar-mallin akku kestää jopa 20 päivää älykello­tilassa tai jopa 49 tuntia GPS-tilassa.

Pitkille juoksumatkoille suunnitellussa Forerunner 955 Solarissa on aina päällä oleva värinäyttö, kosketusnäyttö ja viiden painikkeen käyttöliittymä. Kelloa voi mukauttaa omaan makuun hankkimalla kellotauluja, tietokenttiä, sovelluksia ja widgetejä Connect IQ-kaupasta.

Myös tämä kello tukee GPS-yhteyksissä useiden taajuuksien monisatelliittijärjestelmiä. Forerunner 955 Solar tarjoaa myös mahdollisuuden reititykseen, käännös käännökseltä opastein ja tulevia käännöksiä ennakoiden. Reittien suunnittelu ja lataus onnistuu reittityökalun avulla Garmin Connect -palvelussa.

Juoksijoille suunnitellussa Forerunner 955 Solarissa on Forerunner 255:n tapaan siinäkin uusia ominaisuuksia, kuten sykevaihtelun tila, harjoitteluvalmiuden pisteytys ja kisawidget. Ominaisuuksiin kuuluu myös esimerkiksi Real-time stamina, joka seuraa kehon rasitusta reaaliaikaisesti juoksu- tai pyöräilylenkin aikana.

Forerunner 955 Solar-juoksuälykellossa on myös Firstbeat Analytics -yhtiön tuottamia suoritus- ja harjoittelutyökaluja, joista valmistajan tiedotteessa mainitaan esimerkiksi VO2 max, harjoitusrasitus, suorituskunto, ja harjoitusvaikutus. Uusien indikaattoreiden myötä käyttäjä saa lisätietoa harjoittelun kokonaisvaltaisesta tilasta, ja siitä, harjoitteleeko tuottavasti, huipputasoisesti vai ylirasittavasti.

Forerunner 955 Solar-malliin voi ladata musiikki jopa 2.000 biisin verran Spotify-, Amazon Music- ja Deezer-soittolistoilta. Kello tukee myös Garmin Pay-lähimaksua ja älykkäitä ilmoituksia Apple- tai Android-älypuhelimista.

Forerunner 955 Solar on saatavissa nyt suositushintaan 669 euroa. Forerunner 955 ilman aurinkolatausta on saatavissa suositushintaan 569 euroa. Laitetoimitukset käynnistyvät kesäkuun loppuun mennessä.