Uusimmat

Google esitteli oman VR-alustansa: Daydream ja VR-lasit

19.05.2016 18:12 Petrus Laine

Daydream

Google esitteli eilen odotetusti oman VR-aloitteensa. Yhtiön uusi VR-alusta ei ole kuitenkaan ihan sitä, mitä ennakkoon odotettiin.

Googlen VR-alusta sisältää kaksi merkittävää osaa: Daydream-ohjelmistoalustan ja itse VR-lasit. Daydream on osa Android N -käyttöjärjestelmää, ja käyttäjälle sen oleellisin osa on virtuaalitodellisuuteen sijoitettu työpöytä, josta ohjelmat käynnistetään.

Googlen VR-lasit

Daydreamin lisäksi Google esitteli referenssimallin omista virtuaalilaseistaan. Googlen VR-lasit vaativat kaverikseen puhelimen, joka toimii VR-lasien näyttönä. Koska kyse on vain referenssimallista, odotetaan puhelinvalmistajien tuovan markkinoille siitä omat kustomoidut versionsa.

Suurin kompastuskivi Googlen uudessa VR-aloitteessa on se, että se ei toimi nykyisillä puhelimilla. Sekä Daydream että Googlen uudet VR-lasit vaativat kaverikseen älypuhelimen, joka on varustettu tietyillä uusilla sensoreilla ja Googlen hyväksymällä näytöllä. Yhtiön mukaan uusia Daydreamia ja Googlen VR-alustaa tukevia puhelimia on luvassa vielä tänä vuonna ainakin Samsungilta, HTC:lta, LG:ltä ja Huaweilta.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat