UUSIMMAT

Google julkaisi kehittäjille suunnatun Android 12 Developer Preview -testin – Tässä ovat Android 12:n uudet ominaisuudet

19.02.2021 13:14 | Muropaketin toimitus

Google on julkaissut ensimmäisen katsauksen Android 12 -päivityksen ominaisuuksiin Developer Preview 1 -testiversion muodossa.

Ensinnäkin Android 12:n käyttöliittymää on tuunattu uuteen uskoon. Esimerkiksi yläpalkista alas vetämällä aukeava valikko on nyt sinertävä sekä vaalealla että tummalla teemalla.

Myös yläpalkkiin tulevien ilmoituksien asettelua on hiottu ja ilmoituksia on mahdollista torkuttaa. Lukitusnäytön ulkoasua on puolestaan modernisoitu uusilla animaatioilla.

Asetuksissa olevien valitsimien kokoa on muutettu. Yläreunassa oleva ”pääkytkin” on jatkossa asetusten hienosäätöön tarkoitettuja valitsimia suurempi.

Uusien ominaisuuksien puolesta mukana on yksikätistä käyttöä helpottava tila, jossa näytön yläreunaan jää enemmän tyhjää tilaa ja valikkoihin yltää helpommin peukalolla. Muun muassa MIUI:sta ja OxygenOS -käyttöliittymästä tutut rullaavat ruutukaappaukset kuuluvat jatkossa Android 12:n ominaisuuksiin. Ruutukaappauksiin voi lisätä halutessaan myös emojeja.

Lisäksi widgeteistä voi luoda ”pinoja” joita voi selata oikealle ja vasemmalle. Uusien ominaisuuksien joukkoon kuuluu myös mahdollisuus jakaa WiFi-salasanoja läheisille laitteille Nearby Share -toiminnon avulla.

Pelaajille iloisena uutisena puhelimen värinätoiminnon voi ohjata Android 12:n myötä peliohjaimeen. Uudistuksia keräsi kokoon XDA-Developers.