Google julkisti uuden, heikkotasoiselle raudalle tarkoitetun Android Go -version

19.05.2017 13:11 |

Googlen Google I/O -tapahtumassa esittelemä Android Go on uusi Android-versio, joka on tarkoitettu hyvin edullisille ja heikkotehoisille älylaitteille. Googlen blogin mukaan uuden käyttöjärjestelmäversion tarkoituksena on toimia edullisesti valmistettavilla älypuhelimilla, jotta älypuhelimia saataisiin entistä helpommin myös köyhissä maissa elävien käsiin.

Android Go -projekti tarjoaa heikkotehoiselle raudalle optimoidun käyttöjärjestelmäversion lisäksi applikaatioita, joiden luvataan toimivan pienitehoisillakin älylaitteilla. Go-optimoitujen applikaatioiden luvataan käyttävän tavallista vähemmän välimuistia ja tallennustilaa. Lisäksi sovellusten käyttämän mobiilidatan määrä pyritään minimoimaan. Esimerkiksi Android Go -version mukana tulevan Google Chromen asetuksissa mobiilidataa säästävä toiminto on asetettu päälle jo valmiiksi.

Android Go:lle optimoidut sovellukset tullaan luokittelemaan erikseen Google Play -sovelluskaupassa. Googlen blogin mukaan Android Go saapuu kuluttajien käsiin vuonna 2018 ja se tulee käytettäväksi kaikille Android-laitteille, jotka sisältävät alle yhden gigatavun keskusmuistin. Vielä ei kuitenkaan ole varmaa, tarjotaanko Android Go -versiota myös esimerkiksi älykelloille.