Uusimmat

Google Keyboard -näppäimistön uusi 5.0-versio tuo mukanaan useita uudistuksia

03.05.2016 12:38 Juha Kokkonen

google-keyboard-5-0-030516

Google on julkaissut uuden 5.0-version Androidille tarkoitetusta Google Keyboard -näppäimistöstään. Päivitys tuo mukanaan useita merkittäviä käytettävyyttä parantavia uudistuksia.

Yksi merkittävimmistä uusista ominaisuuksista on yhden käden tila, jossa näyttö painotetaan lähemmäs näytön jompaa kumpaa reunaa, jolloin sen käyttö onnistuu yhdellä kädellä pyös suurinäyttöisillä puhelimilla. Lisäksi tarjolla on nyt mahdollisuus säätää näppäimistön korkeutta asetusten kautta sekä lisätä näppäinten ympärille reunukset, jolloin se ei näytä yhdeltä pelkistetyltä tasolta.

Pyyhkäisykirjoitusta käyttäessä kirjainten poistaminen onnistuu delete-näppäimestä vasemmalle pyyhkäisemällä ja kursorin siirtäminen puolestaan välilyöntinäppäintä pyyhkimällä. Käyttäjä voi myös helposti raahaamalla poistaa ennakoinnin suosittelemia sanoja, jos ne ovat virheellisiä tai tuntuvat tarpeettomilta.

Symbolinäkymästä löytyy uudet välilehdet numeronäppäimistölle sekä emoji-kuvakkeille. Symbolit saa myös näkymään pohjassa painamalla aktivoituviksi vihjeiksi kirjainnäppäinten yläpuolelle.

Google Keyboard 5.0 -päivitys tulee vaiheittain saataville Google Play-kaupan kautta. Hätäisimmät voivat ladata asennuspaketin suoraan vaikkapa tästä osoitteesta.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat