Google Maps kertoo pian, millä pysäkillä julkisen liikenteen kulkuvälineestä tulee hypätä pois

16.12.2017 10:05 | Muropaketin toimitus

Google Maps tulee lähiaikoina saamaan päivityksen, jonka myötä karttasovellus kertoo, millä pysäkillä julkisen liikenteen kulkuvälineestä tulee hypätä pois.

Google Maps sisältää jo nyt suurten kaupunkien julkisen liikenteen, kuten raitiovaunujen, bussien sekä junien, aikataulut. Pian Google Mapsista tulee entistäkin hyödyllisempi apuri julkisilla liikuttaessa, sillä tulevan päivityksen myötä karttasovellus kertoo, millä pysäkillä julkisen liikenteen kulkuvälineestä tulee hypätä pois, raportoi Techcrunch.

Kun käyttäjä aloittaa navigoinnin kohteeseensa, antaa sovellus ajoittain päivityksiä matkan etenemisestä. Tällöin Google Maps voi esimerkiksi hälyttää, kun matkustajan tulee hypätä pois junasta tai muusta julkisen liikenteen kulkuvälineestä. Toiminto helpottaa matkustamista erityisesti tuntemattomissa kaupungeissa, ja antaa vaikkapa mahdollisuuden käyttäjälle ottaa matkan aikana päiväunet.

Päivityksen tarkasta saapumisaikataulusta ei ole vielä tietoa, mutta sen on määrä saapua käyttäjien testattavaksi lähiaikoina.