Uusimmat

Google ohjeistaa valmistajia käyttämään yleistä USB-standardia noudattavia pikalatureita Android-laitteissa

11.11.2016 08:20 Muropaketin toimitus

google-pixel-quick-charge

Google on päivittänyt hiljattain Android Compatibility Definition -dokumenttiaan, jossa määritellään Androidia käyttävien laitteiden suositellut ja pakolliset reunaviivat laitteiston ja ohjelmiston osalta.

Viimeisimmän päivityksen myötä dokumenttiin on lisätty maininta, jossa Google suosittelee vahvasti USB Type-C- ja USB Power Delivery -standardien mukaisissa latausratkaisuissa pysymistä. Toisin sanoen Google toivoo, ettei Android-laitteissa käytettäisi valmistajien omia pikalataustekniikoita, jotka muokkaavat latausjännitettä tai muuttavat laitteen roolia (source/sink) lataustapahtuman aikana. Päivityksen löytää Googlen pdf-muotoisesta dokumentista sivulta 70.

Tällä hetkellä markkinoilta löytyy useita eri pikalataustekniikoita, kuten Huawei SuperCharge, MediaTek Pump Express, Motorola Turbo Charge, Oppo VOOC, OnePlus Dash Charge, Qualcomm Quick Charge ja Samsung Adaptive Fast Charging, joista kaikki eivät noudata täysin yleistä USB-lataustandardia eivätkä myöskään ole yhteensopivia keskenään.

Perusteluna suositukselleen Google toteaa, että valmistajien omat pikalatausratkaisut saattavat aiheuttaa yhteensopivuusongelmia niiden laitteiden ja latureiden kanssa, jotka noudattavat virallista USB Power Delivery 2.0 -standardia. USB Type-C -liitinstandardi tukee perusmuodossaan maksimissaan 15 watin latausta (5 V, 3 A). Sitä suurempia lataustehoja käytettäessä laturin ja ladattavan laitteen on keskusteltava toistensa kanssa käytettävästä jännitteestä, virrasta ja virran suunnasta kaapelissa.

Toistaiseksi kyseessä on vain vahva suositus, mutta dokumentissa mainitaan erikseen, että tulevaisuudessa Google saattaa ryhtyä rajoittamaan epästandardien latausratkaisuiden käyttöä Androidissa ohjelmistotasolla. Mitä ilmeisimmin Google pyrkii tällä vahvistamaan yhtenäisen latausstandardin yleistymistä sekä parantamaan lataamisen turvallisuutta. Googlen uudet Pixel-puhelimet tukevat standardinmukaista 15 watin pikalatausta.