UUSIMMAT

Google Play -ostokset voi pian jakaa omalle perheelle

20.05.2016 08:04 | Pekko Lainiala

new-google-play-icons-050416

Android-uutisointiin keskittyvä Android Police -sivusto kertoo, että Google on tuomassa Play-kauppaan uuden ominaisuuden 2. heinäkuuta alkaen. Kyseessä on Family Library, joka tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että Play-kaupasta tehtyjä ostoksia voi jakaa Family Library -kirjastoon kutsuttujen henkilöiden kanssa.

Edellä mainitun kaltaista ominaisuutta on enteilty jo pidemmän aikaa Play-kauppaan, mutta tiistaina juuri ennen Googlen I/O-tapahtuman alkua kehittäjät saivat tiedoksi uudistetun infopaketin.

Näillä näkymin kuusi perheenjäsentä voisi jakaa Play-kaupasta ostettuja sovelluksia, elokuvia ja muuta vastaavaa keskenään, mutta luvassa on ilmeisesti ainakin jonkinasteisia rajoituksia. Esimerkiksi elokuvien tapauksessa ostettua tuotetta pystyisi katsomaan vain yksi perheenjäsen kerrallaan, mutta sovellusten tapauksessa rajoitukset jäävät nähtäviksi.

Sovelluskehittäjät saavat myös valita hyväksytäänkö ennen 2. heinäkuuta tehdyt ostokset mukaan Family Library -toimintamalliin. Googlen ohjeistus kehottaa kehittäjiä suostumaan järjestelyyn sujuvan käyttökokemuksen luomiseksi.

Muropaketin uusimmat