Uusimmat

Googlelta helposti vaihdettavia Mode-rannehihnoja Android Wear -kelloille

28.04.2016 13:11 Juha Kokkonen

google-mode-band-0-280416

Yksi Apple Watch -älykellon ehdottomista vahvuuksista on ollut sen ulkonäön monipuolinen kustomoitavuus. Sen lisäksi että kellon runko on saatavissa useammassa eri värissä, tarjoaa Apple kellolleen lukuisia erilaisia rannekkeita, jotka on tehty helposti käyttäjän vaihdettavaksi. Applen rannekkeet eivät ole kovinkaan halpoja, joten yritys tekee oheistarvikkeillaan varmasti mukavan tukon lisätuloja.

google-mode-band-3-280416

Nyt Google on esitellyt virallisessa Android-blogissaan uuden Android Wear -kelloille tarkoitetun Mode-rannekekonseptin, jolla se pyrkii selvästi kosiskelemaan käyttäjien personointitarpeita Applen tapaan. Ensimmäiset Mode-rannekkeet Google on suunnitellut yhdessä ”b&nd by Hadley Roma” -brändin kanssa ja ne tulevat saataville silikonisena ja nahkaisena useissa eri väreissä. Hihnoissa on käytetty erittäin helppokäyttöistä ”snap-and-swap” -lukitusmekanismia, jonka avulla vaihto onnistuu muutamassa sekunnissa. Mode-hihnat tulevat saataville neljässä eri leveydessä (16, 18, 20 ja 22 mm), joten yhteensopivuus useimpien vaihdettavalla hihnalla varustettujen Android Wear -kellojen kanssa on taattu.

google-mode-band-2-280416

Google kertoo jakavansa Mode-rannekkeiden ja niissä käytettävän kiinnitysmekanismin suunnitteluohjeistuksia niistä kiinnostuneille valmistajille ja brändeille, joten Android Wear -kellojen rannekevalikoima saattaa kasvaa lähitulevaisuudessa myös kolmansien osapuolien tuotteiden myötä.

Ensimmäisenä Mode-rannekkeet Amazonin, Best Buyn ja Yhdysvaltojen Google Storen kautta. Hinnat näyttäisivät olevan 49,99 dollaria silikonisista ja 59,99 dollaria nahkaisista malleista. Myös rannekkeiden Google Storen suomenkielinen sivu on jo auki, mutta ne eivät ole vielä tilattavissa sitä kautta.