Uusimmat

Googlen insinööri: USB Type C ja QuickCharge eivät sovi samaan laitteeseen

25.04.2016 14:37 Petrus Laine

QuickCharge

Googlen insinööri Benson Leung tuli tunnetuksi avauduttuaan suorastaan vaarallisista USB Type C -kaapeleista, jotka eivät noudattaneet standardin määrityksiä. Nyt Leung on löytänyt uuden valituksen aiheen USB Type C -toteutuksista.

Leungin mukaan esimerkiksi HTC 10 ja LG G5 eivät kumpikaan noudata USB Type C -standardia. Puhelimet rikkovat standardia tukemalla Qualcommin QuickCharge 2.0- tai 3.0 -teknologiaa, jotka käyttävät hyväkseen USB-portin datapinnejä. USB Type C mahdollistaisi itsessäänkin nopean latauksen, mutta QuickCharge-teknologiat vievät latausnopeuden vielä askelta pidemmälle. Negatiivisena puolena QuickChargen ollessa käytössä liitäntää ei voi käyttää samanaikaisesti datan siirtoon.

Puhelinvalmistajat eivät ole vielä vastanneet Leungin huomautuksiin, mutta Qualcomm on julkaissut asian tiimoilta oman näkemyksensä. Qualcommin mukaan QuickCharge-teknologia on suunniteltu liitäntäriippumattomaksi teknologiaksi, ja on valmistajasta kiinni, miten he integroivat sen osaksi tuotettaan. Qualcomm ei ole toistaiseksi kuullut ainuttakaan raporttia, jonka mukaan QuickCharge olisi aiheuttanut ongelmia USB Type C -liitännällä varustetuissa laitteissa.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat