UUSIMMAT

Googlen julkaisutilaisuus klo 19 – mukana myös Pixel C -taulutietokone?

29.09.2015 18:39 | Pekko Lainiala

Googlen Android Marshmallow:n, uusien Nexus-puhelimien ja päivitetyn Chromecastin ympärille rakentuva julkaisutilaisuus alkaa tänään klo 19 Suomen aikaa. Uusin Android-versio ja moneen otteeseen vuodoissa esiintyneet Nexus-puhelimet eivät luultavimmin tule tarjoamaan juurikaan yllätyksiä, mutta tuoreimmissa huhuissa Googlelta odotetaan myös uutta taulutietokonetta.

Uutuutta ei odoteta Nexus-sarjan jatkoksi, vaan se kantaisi nimeä Pixel C. Uuden tulokkaan uskotaan lähtevän mukaan tyyriimpien taulutietokoneiden kilpailuun iPad Pron ja Surface-taulutietokoneiden kanssa ja Nexus-sarjasta poiketen valmistus olisi täysin Googlen harteilla eikä mukana olisi lainkaan ulkopuolista valmistajaa.

Speksien osalta luvassa olisi 10,2-tuumainen näyttö 308 ppi:n pikselitiheydellä, NVIDIAn Tegra X1 -suoritin ja 3 gigatavua RAM-muistia. Laitteen oletetaan olevan alumiinirakenteinen ja luvassa olisi iPad Pron ja Surface-taulutietokoneiden tavoin irroitettava näppäimistö. Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvaa laitetta odotetaan julkaistavaksi vielä tämän vuoden puolella ja osa huhuista viittaisi siihen, että taulutietokone voitaisiin nähdä ensi kertaa jo tämän päivän tilaisuudessa.

Tilaisuutta on mahdollista seurata uutiskuvaksikin valitun Twitter-viestin perusteella suoratoistona osoitteessa www.youtube.com/google. Vaihtoehtoinen suoratoisto löytyy esimerkiksi CNET-youtubekanavalta. Päivitys klo 18:58: Suora linkki Googlen omaan striimiin.

Androidpolice.com, [Exclusive] Google Pixel C 10.2″ Tablet With 308ppi, Detachable Keyboard, Lightbar, And Android Marshmallow Coming Later This Year

Muropaketin uusimmat