Uusimmat

Googlen uusi Family Library -ominaisuus mahdollistaa Play-kaupan sisällön jakamisen perheen kesken

28.07.2016 13:58 Juha Kokkonen

google-play-family-library-280716

Google on lanseerannut eilen uuden Google Play Family Library -ominaisuuden, joka mahdollistaa Play-kaupasta ostetun sisällön jakamisen perheen sisällä ilman mitään lisämaksuja. Ajatuksena on mahdollisuus jakaa sisältöä perheenjäsenten välillä laitteesta ja paikasta riippumatta.

Family Libraryn ollessa käytössä kukin käyttäjä voi määritellä mitä sisältöä jaetaan muiden kanssa ja mikä pysyy henkilökohtaisessa käytössä. Perheen yhteiskäyttöön määritellään luottokortti, jolta ostot oletuksena tapahtuvat, mutta halutessaan jokainen käyttäjä voi tehdä edelleen ostoja myös omilla korteillaan. Nuorten perheenjäsenten ostot voi asettaa vanhempien hyväksyttäviksi. Kaikki Family Libraryyn lisätyt ostot näkyvät kaikilla perheenjäsenten Android-laitteilla ja elokuvat, TV-ohjelmat ja kirjat ovat saatavilla myös iOS-laitteilla ja nettiselaimen kautta.

Eilisestä lähtien Family Library -ominaisuus on saatavilla Australiassa, Brasiliassa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa, Japanissa, Meksikossa, Uudessa-Seelannissa, Britanniassa sekä Yhdysvalloissa. Palvelu laajenee todennäköisesti myöhemmin myös muille markkina-alueille.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat