UUSIMMAT

Haastattelu Kysyimme OnePlus-pomolta, mikä on tuoreen OnePlus Nord CE 2:n paras ominaisuus ja kenelle puhelin sopii

02.03.2022 20:00 Ilari Hauhia

Uusi tulee OnePlus Nord CE 2 -puhelin tulee ennakkomyyntiin huomenna. Varsinainen myynti alkaa viikkoa myöhemmin. Hintaa puhelimella on 369 euroa. Kysyimme puhelimen julkaisun alla OnePlussalla Head of Strategy -tittelillä työskentelevältä Tuomas Lampénilta, mitkä puhelimen parhaat ominaisuudet ja kenelle laite sopii.

Lampénin mukaan OnePlus Nord CE 2 sopii käyttäjälle, joka ”haluaa toimivan ja huolettoman älypuhelinkokemuksen järkevään hintaan”. Samasta syystä laite on valmistajan mukaan myös hyvä tapa hypätä OnePlus-leiriin, mikäli kotoa ei löydy jo  valmiiksi OnePlussan puhelinta.

Laitteen parhaaksi ominaisuudeksi OnePlus-pomo nostaa 65 watin SuperVOOC-pikalatauksen sekä puhelimen 4500 milliampeeritunnin akun. Lisäksi laitteessa on säilytetty käyttäjien palautteen perusteella tärkeitä ominaisuuksia, joihin kuuluvat esimerkiksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Puhelimen muotoiluun on haettu aavistus futuristista tuntumaa, mutta samalla laitteen ulkonäkö on linjassa aiempien Nord-mallien kanssa.

Kun siirrytään pintaa syvemmälle, pohjautuu  OnePlus Nord CE 2 MediaTek Dimensity 900 -järjestelmäpiiriin. Lampénin mukaan laite soveltuukin tehojensa puolesta myös pelipuhelimeksi. RAM-muistia Suomessa myyntiin tulevassa versiossa on kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Puhelimen 6,43-tuumainen AMOLED-näyttö toimii 2400 x 1080 pikselin tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella.

Suorituskyvyn ohella OnePlus on Lampénin mukaan panostanut myös kuvausominaisuuksiin. Laitteesta löytyy valmistajan mukaan ”huolellisesti suunniteltu kolmoiskamera”, joka muodostuu 64 megapikselin pääkamerasta, kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä kahden megapikselin makrokamerasta. Järjestelmäpiirin tekoälyominaisuudet, kuten bokeh- ja yökuvatila, tukevat kamerakokonaisuutta entisestään.

Ohjelmistona laitteessa on Android 11 -pohjainen OxygenOS 11, ja Android 12 -päivitys on luvassa myöhemmin. Kaiken kaikkiaan luvassa kaksi käyttöjärjestelmän versiopäivitystä ja kolmen vuoden tietoturvapäivitykset.

OnePlus Nord CE 2:n ennakkomyynti alkaa Suomessa huomenna, 3.päivä maaliskuuta ja puhelimen varsinainen myyntiintulopäivä on tästä viikon kuluttua eli 10. päivä maaliskuuta.

Puhelin Muropaketin testissä

Puhelin on ehtinyt myös Muropaketin testattavaksi. Siinä OnePlus Nord CE 2 osoittautui kohtalaisen onnistuneeksi alemman keskiluokan edustajaksi. Puhelin jää kuitenkin OnePlus-mallistossa väliinputoajaksi.

Testissä OnePlus Nord CE 2 keräsi seuraavat hyvää/huonoa-maininnat:

Hyvää

  • Akkukesto
  • 65 watin pikalataus on aidosti vauhdikas tapa ladata puhelimen akku täyteen
  • MicroSD-paikka, kaksois-SIM-tuki ja 3,5 millimetrin audioliitäntä
  • Hintaluokassaan laadukas rakenne

Huonoa

  • Hinta-laatusuhde (erityisesti verrattuna OnePlus Nord 2 -malliin)
  • Tarpeeton makrokamera
  • Kaiuttimen laatu

LUE KOKO TESTI: Testi | OnePlus Nord CE 2 5G -puhelin – Jää väliinputoajaksi omien sisarmalliensa jalkoihin, mutta yhdelle pienelle käyttäjäryhmälle puhelin voi olla oiva valinta