HERE Maps on nyt nimeltään HERE WeGo

29.07.2016 15:50 | Juha Kokkonen

here-wego-290716

Nokia-ajoilta tuttu HERE Maps on julkaissut sovelluksilleen uuden päivityksen ja samalla vaihtanut nimen HERE WeGo:ksi. Uuden nimen myötä palvelu lanseeraa myös merkittäviä ulkoasu- ja toiminnallisuuspäivityksiä Android- ja iOS-sovelluksiinsa.

Yritys kertoo blogissaan HERE Mapsin olleen hieman turhan geneerinen nimi ja uuden WeGo-päätteen kuvaavan paremmin sitä, miten palvelun avulla päästään helposti kohteeseen.HERE:n kuluttajakokemuksesta vastaavan Patrick Weissertin mukaan ihmisten liikkuminen on keskellä muutosta ja uusi sovellus kuvastaa sitä hyvin.

Uudistetussa käyttöliittymässä käyttäjän ei tarvitse enää painaa alareunan ”etsi reitti” -painiketta, vaan kohteen voi kirjoittaa suoraan yläpalkin ”Minne haluat mennä?”-laatikkoon. Uudistettu reittivertailu näyttää hakukohteelle kaikki vaihtoehtoiset kulkuvälineet ja niiden ajat. Käyttöliittymän ulkoasua on kevennetty vaaleammaksi, koska sisällön määrä ruudulla on kasvanut.

Aiempien auto-, kävely-, polkupyörä- ja julkisen liikenteen opastusten ohella sovellus tukee nyt myös Car2Go-autonjakopalvelua sekä taksipalveluita. Valitettavasti kumpikaan uusista vaihtoehdoista ei ole vielä toistaiseksi käytettävissä Suomessa. Car2Go-ominaisuus mahdollistaa lähimpien autojen näyttämisen kartalla, arvioidun vuokrahinnan suunnitellulle reitille sekä muita tietoja autosta. Takseihin liittyen sovellus tarjoaa arvioidun hinnan, odotusajan ja tilauspainikkeen.

Uuden HERE WeGo -sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Play- ja Apple-kaupoista.

Muropaketin uusimmat