UUSIMMAT

HMD Global julkaisi ensimmäisen Androidilla varustetun Nokia 6 -puhelimen

08.01.2017 13:47 | Muropaketin toimitus

HMD Global on esitellyt ensimmäisen Nokian lisenssillä valmistetun Nokia 6 -älypuhelimen. Puhelin tulee myyntiin kiinalaisen JD.com-verkkokaupan kautta Kiinan markkinoille alkuvuodesta. Myös Nokia on listannut uuden laitteen kiinankielisillä nettisivuillaan.

Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmällä toimivassa puhelimessa on 5,5 tuuman IPS LCD -näyttö, joka on varustettu FullHD-resoluutiolla ja Gorilla Glass 3 -lasilla. Järjestelmäpiirinä toimii Snapdragon 430 ja näytönohjainpiirinä Adreno 505.

Nokia 6 sisältää 64 gigatavua tallennustilaa ja 4 gigatavua RAM-muistia. Siinä on kaksi SIM-paikkaa ja paikka microSD-muistikortille. Laitteesta löytyy myös 16 megapikselin takakamera ja 8 megapikselin etukamera, kumpikin f/2.0 aukolla. Laitteen runko on valmistettu yhdestä alumiinikappaleesta, ja siinä on 3000 mAh:n akku.

Erikoisuutena laitteessa on tuki Dolby Atmos -tilaääniteknologialle. Kahden vahvistinpiirin ansiosta puhelin pystyy HMD:n mukaan tuottamaan jopa kuusi desibeliä voimakkaampaa ääntä kuin normaalit älypuhelimet.

Puhelimen virallista julkaisupäivää ei ole vielä täsmennetty. Laitteen hinnaksi on ilmoitettu 1699 yuania eli noin 233 euroa.

HMD Global on lupaillut vielä lisää uusia puhelinjulkistuksia kevätkauden 2017 aikana.