HMD Global julkaisi ensimmäisen Androidilla varustetun Nokia 6 -puhelimen

08.01.2017 13:47 | Muropaketin toimitus | 79 | 9

HMD Global on esitellyt ensimmäisen Nokian lisenssillä valmistetun Nokia 6 -älypuhelimen. Puhelin tulee myyntiin kiinalaisen JD.com-verkkokaupan kautta Kiinan markkinoille alkuvuodesta. Myös Nokia on listannut uuden laitteen kiinankielisillä nettisivuillaan.

Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmällä toimivassa puhelimessa on 5,5 tuuman IPS LCD -näyttö, joka on varustettu FullHD-resoluutiolla ja Gorilla Glass 3 -lasilla. Järjestelmäpiirinä toimii Snapdragon 430 ja näytönohjainpiirinä Adreno 505.

Nokia 6 sisältää 64 gigatavua tallennustilaa ja 4 gigatavua RAM-muistia. Siinä on kaksi SIM-paikkaa ja paikka microSD-muistikortille. Laitteesta löytyy myös 16 megapikselin takakamera ja 8 megapikselin etukamera, kumpikin f/2.0 aukolla. Laitteen runko on valmistettu yhdestä alumiinikappaleesta, ja siinä on 3000 mAh:n akku.

Erikoisuutena laitteessa on tuki Dolby Atmos -tilaääniteknologialle. Kahden vahvistinpiirin ansiosta puhelin pystyy HMD:n mukaan tuottamaan jopa kuusi desibeliä voimakkaampaa ääntä kuin normaalit älypuhelimet.

Puhelimen virallista julkaisupäivää ei ole vielä täsmennetty. Laitteen hinnaksi on ilmoitettu 1699 yuania eli noin 233 euroa.

HMD Global on lupaillut vielä lisää uusia puhelinjulkistuksia kevätkauden 2017 aikana.

Keskustelu

Tuo Android liike olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten, Elop olisi pitänyt jättää palkkaamatta jne… Niin EHKÄ Nokia olisi vielä puhelin puolella pystyssä oikeana Nokiana, eikä tälläisenä purkkavirityksenä… No, ehkä Nokialla katsotaan että miten homma lähtee etenemään ja ostavat/fuusioivat HDM:n takaisin itseensä… Mutta sittenpä tuon näkee…

Toivottavasti tuleee myös pienempiä malleja 5" tai alle olevia puhelimia eikä näitä phablet versioita kun niitä on maailma jo täynnä.

Minulla on yhäkin hyvin kaksijakoiset tunteet tästä FIH/HMD/NewNokia-puhelimesta. Ensimmäinen oletukseni oli (kun tästä uutisoitiin) että Foxconn ottaa jonkun keskihintaisen Kiinan maan luurin ja teippaa Nokia-tekstin ylälaitaan.
Tämän puhelimen "unique sellling point" on ilmeisesti monoblock-metallirunko ja kova ääni?
Odotan mielenkiinnolla teknologiauutisten hands-on vertailuja, onko tuo ihan average vai ei.

Toivottavasti nuo kostautuvat kilpailukykyisiksi vehkeiksi, aina tykännyt Nokialaisten muotokielestä.

En oo koskaan omistanut muita kuin Nokian kännyköitä. Lumia 520 hajoamista odotellessa…

Jos tuon saa sitten joskus oikeasti suomesta tuohon noin 230€ hintaan, niin ei kai tuo pöllömpi laite ole. Jopa ihan kilpailukykyinen. :O_o:

Prosessorina 8x 1.3 GHz Cortex A53. In-order-kuraa matalalla kellotaajuudella ja moar cores.

Ei näin!

Jollain hinta on pitänyt painaa alas ja omasta mielestäni tuo puhdittomampi prosessori mutta ISO 64GB muisti on oiva liike.
Suurimmalle osalle käyttäjistä pienempi prosessoriteho riittää vallan mainiosti. Pienempi CPU taajuus auttanee myös pidempään akun käyttöaikaan…
Tällä hetkellä varmaan ainut puhelin missä tuohon hintaan 64Gb muistia ja silti muistikorttipaikka.
Vielä kun kamera olisi sieltä "paremmasta" päästä niin laitehan alkaa olla mielenkiintoinen !

phoo

Pienempi CPU taajuus auttanee myös pidempään akun käyttöaikaan…

Tämä on jo ratkaistu big.LITTLEllä, niiden virtapihien A53-ytimien kaverina voisi olla 2-4 tehokasta OoOE-ydintä joita käytettäisiin vain silloin kun suorituskykyä oikeasti tarvitaan.

Muropaketin uusimmat