HMD julkaisee uuden version Nokia 3310 -klassikosta

14.02.2017 09:19 | Muropaketin toimitus | 75 | 2

Nokia 3310

Mobiilialan tunnettu tietovuotaja Evan Blass on saanut selville Nokian brändillä puhelimia valmistavan HMD Globalin suunnitelmia Mobile World Congress -messujen tiimoilta. Luvassa on Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6. Erikoisin uutuuspuhelimista on päivitetty versio kulttimaineessa olevasta 3310:sta.

Vain Kiinassa myynnissä oleva Nokia 6 saa helmi-maaliskuun taitteessa Barcelonassa järjestettävässä Mobile World Congressissa seurakseen Nokia 5 -mallin. Se on isoveljensä tavoin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiriin perustuva, mutta keskusmuistia löytyy puolet vähemmän, eli vain kaksi gigatavua. Näytön koko putoaa 5,5 tuumasta 5,2 tuumaan. Samalla resoluutio laskee 1080p-tarkkuudesta 720p-luokkaan.

Myös kamerassa megapikseleitä on vähemmän eli 12. Kalliimmassa mallissa megapikseleitä löytyy 16. Hintaa Nokia 5:lla on Blassin mukaan 199 euroa. Nokia 6 on 50 euroa kalliimpi eli 250 euron tienoilla. Nokia 3 -puhelimen osalta ei tietoja ole kuin hinnasta, jonka odotetaan olevan 149 euroa.

Lähes 100 euroa halvemmalla eli 59 eurolla voi pian hankkia Nokia 3310 -puhelimen, josta tosin on tiedossa hinnan lisäksi vasta mallinumero. Ilmeisesti HMD Globalin tarkoitus on tarjota ihmisille edullista kakkospuhelinta, jota voi tarvittaessa käyttää vaikkapa vasarana. Hintaa 3310:lla on lähes tuplaten aiempaan Nokia 150 -peruspuhelimeen verrattuna, joten jotain erikoista saattaa olla kulttimaineella ratsastamisen lisäksi luvassa.

Virallisesti Nokian uutuudet esitellään MWC:ssa helmikuun 26. päivä järjestettävässä tilaisuudessa. Ennakkotietojen mukaan HMD Globalin tarkoitus on lähteä valloittamaan Kiinan jälkeen Euroopan markkinoita.

Kiinnostaako uusi versio Nokia 3310:sta?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

No julkaistaankin sitä Nokia brandillä jotain kiinnostaviakin jos 3310 tulee takaisin. Älypuhelimet kaivoon ja kuukauden käyttöajalla varustettu puhe-elin tilalle!

Mahdollisuus huikeaan akkukestoon tuli myös itselleni mieleen. Paksuun runkoon mahtuisi paksu akku. Iso kamerasensori mahtuisi myös mutta tässä tuskin sitä tullaan näkemään, eikä ole tarvettakaan. Vanhan mallisen puhelimen uudisversiolla olisi mahdollisuus päteä niissä ominaisuuksissa, mitkä nykyisissä älypuhelimissa ovat pielessä. Siis paremman akkukeston lisäksi tervetulleita olisivat paremmat puheluominaisuudet, parempi fyysinen kestävyys, käytettävyys yhdellä kädellä.

Muropaketin uusimmat