HP julkisti huhutun Elite x3 -lippulaivapuhelimen

22.02.2016 20:49 | Pekko Lainiala

hp_elitex3_220216

Olemme käsitelleet jo muutamaan otteeseen huhupuheiden pohjalta HP:n tulevaa Elite x3 -älypuhelinta ja viimeisimpänä tietona kerroimme laitteen esiintyneen vuotokuvissa. Vuotokuvat ja -tiedot voidaan nyt heittää syrjään, sillä HP on eilen julkistanut huhuissa pyörineen laitteen virallisesti.

Ulkonäöltään laite vastaa täysin kuvavuodossa esiintynyttä laitetta; Elite x3 on melko simppelin näköinen laite, jonka erikoisimpana yksityiskohtana on eteenpäin suunnattujen kaiuttimien ritilän muodostama kuvio. Itse kaiuttimet on toteutettu yhteistyössä Bang & Olufsen -yrityksen kanssa.

Suorituskyvystä vastaa Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, jonka parina on 4 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa laitteesta löytyy 64 gigatavua ja sitä voidaan laajentaa microSD-kortilla aina kahteen teratavuun saakka. 5,96-tuumainen näyttö on varustettu 2560×1440-resoluutiolla ja akku on kooltaan 4150 milliampeerituntia. Kuvista vastaavat 16 ja 8 megapikselin kamerat. Ominaisuuskattauksesta löytyvät myös DualSIM, USB Type C -liitäntä, sormenjälkiskanneri, iirisskanneri sekä IP 67 -suojaus.

Tällä hetkellä markkinoita hallitsevista Windows 10 -puhelimista Elite x3 erottuu myös kahdella lisälaitteella, jotka on rakennettu sen ajatuksen ympärille, että puhelinta käytettäisiin käytännössä useampana laitteena. Desk Dock -telakan ajatus on samankaltainen kuin Microsoftin omien mallien lisälaitteena myytävässä Display Dockissa, mutta eroavaisuutena laite asetetaan telakkaan pystyasentoon lepäämään ja liitäntävalikoimasta löytyy Ethernet-portti.

Erikoisempana lisälaitteena voidaan pitää Mobile Extenderiä, joka on käytännössä kannettavan tietokoneen näköinen ilmestys näppäimistöllä ja 12,5-tuumaisella näytöllä. Kun Mobile Extenderiin kytketään (joko johdolla tai langattomasti) Elite x3 -puhelin, voidaan sitä käyttää kuin täysiveristä kannettavaa tietokonetta.

Elite x3 on suunnattu erityisesti yrityskäyttöön vaikkakin ominaisuuksien osalta laite kiinnostanee myös tavallista Windows-puhelimien ystävää. Markkinoille puhelin saapuu kesällä, jolloin myös hintatasosta saadaan lisätietoa. Laite tulee myyntiin myös Suomessa.

Blogs.windows.com, The HP Elite x3 with Windows 10
Hp.com, Elite x3