UUSIMMAT

HP julkisti huhutun Elite x3 -lippulaivapuhelimen

22.02.2016 20:49 | Pekko Lainiala | 1

hp_elitex3_220216

Olemme käsitelleet jo muutamaan otteeseen huhupuheiden pohjalta HP:n tulevaa Elite x3 -älypuhelinta ja viimeisimpänä tietona kerroimme laitteen esiintyneen vuotokuvissa. Vuotokuvat ja -tiedot voidaan nyt heittää syrjään, sillä HP on eilen julkistanut huhuissa pyörineen laitteen virallisesti.

Ulkonäöltään laite vastaa täysin kuvavuodossa esiintynyttä laitetta; Elite x3 on melko simppelin näköinen laite, jonka erikoisimpana yksityiskohtana on eteenpäin suunnattujen kaiuttimien ritilän muodostama kuvio. Itse kaiuttimet on toteutettu yhteistyössä Bang & Olufsen -yrityksen kanssa.

Suorituskyvystä vastaa Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, jonka parina on 4 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa laitteesta löytyy 64 gigatavua ja sitä voidaan laajentaa microSD-kortilla aina kahteen teratavuun saakka. 5,96-tuumainen näyttö on varustettu 2560×1440-resoluutiolla ja akku on kooltaan 4150 milliampeerituntia. Kuvista vastaavat 16 ja 8 megapikselin kamerat. Ominaisuuskattauksesta löytyvät myös DualSIM, USB Type C -liitäntä, sormenjälkiskanneri, iirisskanneri sekä IP 67 -suojaus.

Tällä hetkellä markkinoita hallitsevista Windows 10 -puhelimista Elite x3 erottuu myös kahdella lisälaitteella, jotka on rakennettu sen ajatuksen ympärille, että puhelinta käytettäisiin käytännössä useampana laitteena. Desk Dock -telakan ajatus on samankaltainen kuin Microsoftin omien mallien lisälaitteena myytävässä Display Dockissa, mutta eroavaisuutena laite asetetaan telakkaan pystyasentoon lepäämään ja liitäntävalikoimasta löytyy Ethernet-portti.

Erikoisempana lisälaitteena voidaan pitää Mobile Extenderiä, joka on käytännössä kannettavan tietokoneen näköinen ilmestys näppäimistöllä ja 12,5-tuumaisella näytöllä. Kun Mobile Extenderiin kytketään (joko johdolla tai langattomasti) Elite x3 -puhelin, voidaan sitä käyttää kuin täysiveristä kannettavaa tietokonetta.

Elite x3 on suunnattu erityisesti yrityskäyttöön vaikkakin ominaisuuksien osalta laite kiinnostanee myös tavallista Windows-puhelimien ystävää. Markkinoille puhelin saapuu kesällä, jolloin myös hintatasosta saadaan lisätietoa. Laite tulee myyntiin myös Suomessa.

Blogs.windows.com, The HP Elite x3 with Windows 10
Hp.com, Elite x3

Keskustelu

Mobile Extender on asteen verran kiinnostavampi juttu ja perustelee myös tuota display dock ajatusta. Itse olen vierastanut ajatusta pelkästä puhelimen desktop telakasta, koska harvalle riittää että näppäimistöön ja isoon ruutuun pääsee käsiksi vain omalla työpöydällä ja se taas ottaa aikansa että nämä yleistyvät (varsinkin jos joka valmistajalla on oma ratkaisunsa).

Mobile Extenderin kanssa alan vähitellen uskoa, että tietyssä käytössä puhelin voisi olla käyttäjien ainoa "tietokone". Reissussa mukana kulkisi mobile extender, toimistolla laite pistettäisiin dokkiin. Perussoftat rullaisivat puhelimessa, erikoisemmat sitten ajettaisiin remote desktop yhteyden kautta – sikäli kun on jotain mikä ei selaimen kautta toimi.

Hankintakustannusten osalta säästö ei erikoinen olisi (jos johonkin perusfirmaläppäriin vertaa), mutta hallintapuolella olisi vähemmän vaivaa ja tietoturvan kannalta pelkkä puhelin olisi parempi kuin puhelin ja läppäri.

Muropaketin uusimmat