HP julkisti oman iPodinsa

31.08.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Viime tammikuussa Apple ja HP sopivat yhteistyöstä, jonka tuloksena suosittu iTunes-musiikkisovellus löytyy nykyään HP:n tietokoneista. Sovellusta vastaan HP sai Applelta luvan alkaa myymään HP-brändättyjä iPod-musiikkisoittimia. Applen iPod on toistaiseksi maailman myydyin mp3-soitin.

Huhuista huolimatta ”hPod” ei kuitenkaan tullut sinisenä, vaan kysessä on normaali valkoinen neljännen sukupolven iPod. Alun perin mallin oli tarkoitus tulla markkinoille jo kesällä kolmannen sukupolven rungolla, mutta jossain vaiheessa HP päätti siirtyä odottamaan suoraan neljättä sukupolvea iPod-soittimista.

HP:n iPodissa on kuitenkin joitain eroja Applen vastaavaan. Ensinnäkin HP:lla on ympäri vuorokauden toimiva puhelintuki, joka on iPodin ostajalle ilmainen vuoden ajan. Toiseksi HP julkisti myös eräänlaisia vaihtokuoria iPodille, joita yritys kutsuu ”printattaviksi tatuoinneiksi”. Käyttäjä voi itse tulostaa näitä ”tatuointeja” ja muokata iPodin itselleen sopivaksi. Kuoret ovat myös poistettavissa helposti ja niistä ei jää soittimeen pysyviä jälkiä.

IPodin lisäksi HP julkisti myös ison joukon muita tuotteita, joihin lukeutuu mm. taulutelevisio, videoprojektori ja 14″ laajakuvanäytöllä varustettu kotiteatterikannettava.