Uusimmat

HTC 10 julki: ”Kenties maailman paras älypuhelinkamera”

12.04.2016 15:41 Petrus Laine

HTC 10

HTC on julkaissut uuden lippulaiva puhelimensa 10:n. HTC 10 tiputtaa puhelimen nimestä viime vuosilta tutun Onen pois, mutta on selvästi muotokieleltään samaa jatkumoa.

HTC 10:n perustana on metallisen laserleikatuin kulmin koristeltu unibody-runko. Runkoon on asetettu 5,2-tuumainen 2560×1440-resoluutioinen SuperLCD 5 -näyttö, jonka tarkkuus on 564 PPI. Näytön alta löytyy sormenjälkilukijana toimiva kotipainike, sekä kaksi kapasitiivista painiketta.

Puhelimen sydämenä sykkii Qualcommin suorituskykyisin järjestelmäpiiri, Snapdragon 820, jonka parina on 4 Gt muistia. Tallennustilaa puhelimessa on mallista riippuen joko 32 tai 64 Gt, ja sitä voidaan laajentaa maksimissaan 2 Tt:n microSD-korteilla.

HTC 10:n kamera

HTC on panostanut uudessa lippulaivapuhelimessaan erityisen paljon sen kameraominaisuuksiin. Puhelimen takapuolelta löytyy 12 megapikselin UltraPixel 2 -kamera, jonka sensorin pikselikoko on 1,55 μm. Kamera on varustettu optisella kuvanvakaimella ja valovoimaisella ƒ/1.8-aukkosuhteella, ja tarkennus hoidetaan lasertarkennuksella. Kameralla voidaan tallentaa kuvat myös 12-bittisessä RAW-formaatissa. Videotallennus onnistuu maksimissaan 4K-resoluutiolla, ja ensimmäisenä puhelimena HTC 10 osaa tallentaa videoon 24-bittisen Hi-Res-stereoääniraidan. HTC kehuukin kameraansa kenties maailman parhaaksi älypuhelinkameraksi.

Etukamera on saanut osakseen myös normaalia enemmän huomiota. 5 megapikselin kennon pikselikoko on 1,34 μm, ja kamera on takakameran tavoin varustettu valovoimaisella ƒ/1.8-aukkosuhteella. Etukamera on samalla maailman ensimmäinen älypuhelimen etukamera, joka on varustettu optisella kuvanvakaajalla.

HTC BoomSound Hi-Fi Edition -kaiutin

Ennakkokuvien perusteella HTC:n oletettiin unohtaneen BoomSound-äänen, mutta totuus olikin toinen. HTC BoomSound Hi-Fi Edition -kaiuttimista toinen sijaitsee puhelimen pohjassa, ja toinen ilmeisesti kuulokkeessa. Kaiuttimissa on erilliset diskantti- ja bassoelementit. Puhelin tukee Dolby Audiota ja Hi-Res-ääniä myös äänentoistossa. HTC 10:stä löytyy kolme mikrofonia, jotka kykenevät Hi-Res-äänen tallennukseen. Päivitys: Ilmeisesti HTC on päätynyt sijoittamaan diskanttielementin kuulokkeeseen, ja bassoelementin puhelimeen alalaitaan, eli kyseessä ei olisi todellisuudessa stereokaiuttimet.

HTC 10:n strategiset mitat ovat 145,9 x 71,9 x 9,0 mm ja 161 grammaa. Sen käyttöjärjestelmänä toimii Android 6 ryyditettynä HTC:n tuoreimmalla Sense-käyttöliittymällä. Akun kapasiteetti on 3000 mAh, ja puhelinta ladataan USB Type C -liitännällä (USB 3.1 Gen 1). Tuettuna on myös Quick Charge 3.0 -lataustila, jonka luvataan täyttävän akun kapasiteetist puolet 30 minuutin latauksella.

HTC 10 tulee saataville tumman harmaana, hopeisena ja kultaisena. Harmaan ja hopeisen version etupuoli on väriltään musta, ja kultaisen puolestaan valkoinen. Puhelimen hinta on ennakkotilattuna 799 euroa, mutta valitettavasti HTC:n sivut eivät tällä hetkellä toimi ennakkotilauksen osalta, eikä siinä paljasteta onko kyse 32 vai 64 Gt:n mallista. Voit tutustua puhelimen tarkempiin ominaisuuksiin HTC 10:n tuotesivuilta.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat