Uusimmat

HTC ei luovuta One M9:n suhteen – taas uusi variantti

30.09.2015 11:05 Pekko Lainiala

HTC:n tämän vuoden esitys lippulaivojen saralla ei ole ollut kokonaisuutena kovinkaan vakuuttava. Kansainvälisille markkinoille tuotiin lippulaivapuhelimeksi One M9, joka ei loistanut muiden valmistajien mielenkiintoisien uutuuksien vierellä. Yhtiö yritti vielä paikata heikkoa esitystään tuomalla Aasiassa jo aiemmin tarjolla olleen One M9+:n myös muille markkinoille, mutta nähtävästi sekään ei riittänyt.

HTC julkisti ennen Googlen eilistä julkaisutilaisuutta uuden variantin One M9+:sta. Uusi versio kantaa nimeä One M9+ Supreme Camera. Nimestäkin selviää se olennaisin muutos, nimittäin takakamera. Etenkin alkuperäinen One M9 sai moitteita laimeahkosta kamerastaan, mutta nyt taiwanilaisyritys koettaa paikata tilannetta tuomalla uuteen malliin 21 megapikselin takakameran, joka on varustettu optisella kuvanvakaimella sekä lasertarkennuksella. Päivitetyn kameran lisäksi luvassa on tiettävästi parannuksia myös kameraohjelmistoon.

Päivitetyn M9:n lisäksi HTC julkaisi myös Butterfly 3:n, joka on käytännössä sama laite kuin J Butterfly, joka on ollut saatavilla Japanissa toukokuusta asti. Butterfly 3 tähtää One M9+ Supreme Cameran tavoin kameraominaisuuksiin. Edestä löytyy 13 megapikselin selfie-kamera, joka kykenee 1080p-tasoiseen videokuvaan. Taakse taas on sijoitettu 20,2 megapikselin pääkamera, jonka tukena on toinen kamera, joka mittaa etäisyystietoja. Muina ominaisuuksina nähdään Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, 3 gigatavun RAM-muisti, 32 gigatavun tallennustila (laajennettavissa microSD-kortilla) sekä 5,2-tuumainen QHD-resoluutiota käyttävä näyttö.

Kummankaan puhelimen maailmanlaajuisesta saatavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta molempien hintataso asettuu hieman yli 600 dollarin paikkeille.

GsmArena, HTC launches ’Supreme Camera’ One M9+ version, don’t call it Plus Plus
GsmArena, HTC Butterfly 3 is now official with Snapdragon 810 and 20MP Duo camera

Muropaketin uusimmat