HTC julkaisi odotetusti One M9:n, Grip-älyrannekkeen ja Vive-virtuaalilasit

01.03.2015 17:05 | Petrus Laine

HTC on odotetusti julkaissut parhaillaan käynnissä olevassa Utopia in Progress -julkaisutapahtumassaan One M9 -lippulaivapuhelimen. Ensimmäisenä varmistui puhelimen ulkonäkö, joka noudattaa M8:n linjaa. Puhelimen takapuolella huomio kiinnittyy kuoresta kohollaan olevaan takakameraan.

HTC:n mukaan One M9 yhdistää sekä M7:n että M8:n parhaat ominaisuudet. M7:sta on lainattu antennien suunnittelu ja M8:sta pyöreämpi muotoilu. 5-tuumaisella 1920×1080-näytöllä varustetun One M9:n järjestelmäpiirinä toimii odotetusti Qualcomm:n 64-bittinen Snapdragon 810 (4x 2,0 GHz Cortex-A57, 4x 1,5 GHz Cortex-A53, Adreno 430) jonka parina on 3 gigatavua muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa. Tallenustilaa voidaan laajentaa maksimissaan 128 Gt:n microSD-kortilla. Puhelimen käyttöjärjestelmänä toimii uudella HTC Sense 7.0:lla kuorrutettu Android 5.0 Lollipop. Akun kapasiteetti on 2840 mAh ja puhelimen strategiset mitat puolestaan 144,6 x 69,7 x 9,61 millimetriä ja 157 grammaa.

HTC One M9:n takakamera on varustettu 20 megapikselin taustalta valotetulla (BSI) sensorilla. Kameran optiikka on suojattu safiirilasilla. Etukamera on niin ikään odotetusti 4 megapikselin UltraPixel-kamera. BoomSound-kaiuttimien äänentoistoa on parannettu entisestään Dolbyn 5.1 Surround -äänentoistoa simuloivalla teknologialla. HTC Connect osaa ottaa saumattomasti käyttöön huoneen kaiuttimia sitä tukevien vahvistimien kautta.

Sense 7.0:n merkittäviä uudistuksia ovat muun muassa Home-widget, joka näyttää eri ohjelmia sijainnin perusteella. Se osaa myös suositella vielä asentamattomia ohjelmia tarpeen mukaan. Sensen teema on nyt kustomoitavissa ja se osaa valita värimaailman esimerkiksi taustakuvan perusteella. Samalla myös monien ikonien kustomointi onnistuu teeman mukaisiksi.

Myös Dot View -kuoria on uudistettu. Ne mahdollistavat nyt esimerkiksi vierivien viestien näyttämisen sekä pelien pelaamisen suoraan kuoren läpi.

HTC One M9 tulee saataville maaliskuun puolen välin tienoilla hopeisena, gunmetal-harmaana, pinkkinä ja kultaisena.

Samassa Utopia in Progress -tapahtumassa HTC esitteli myös ensimmäisen älyrannekkeensa. HTC Grip on kehitetty yhdessä HTC:n uuden partnerin, Under Armourin kanssa. Älyranneke on varustettu muun muassa GPS:llä ja gyrosensorilla sekä kompassilla. Se toimii sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa. HTC Grip on IP57-luokituksellaan veden- ja pölynkestävä. Rannekkeen 1,8-tuumainen kaareva näyttö on toteutettu PMOLED-tekniikalla. Akun kapasiteetti on 100 mAh, jonka kerrotaan kestävän 2,5 päivää keskimääräisessä käytössä tai 5 tuntia GPS:n ollessa käytössä.

Lisäksi HTC esitteli Re Vive -virtuaalilasit, jotka on toteutettu yhteistyössä Valven kanssa. HTC:n virtuaalilaseissa kummallekin silmälle näkyy 1200×1080 pikselin resoluutio ja näytön virkistystaajuus on 90 hertsiä. Virtuaalilasien tarkkaa sijaintia voidaan seurata Valven Steam VR -lisälaitteen avulla. HTC:n mukaan Vive-virtuaalilasit eivät aiheuta pahoinvointia joidenkin muiden virtuaalilasien tapaan. Virtuaalilasien kehittäjäversio tulee markkinoille keväällä ja kuluttajaversio myöhemmin tämän vuoden aikana.

YouTube, HTC Utopia in Progress (Live)