Uusimmat

HTC One A9s esiteltiin virallisesti – parannusten sijaan downgradea

01.09.2016 15:36 Pekko Lainiala

HTC One A9s

Kerroimme pari päivää sitten Evleaksin vuotamasta tiedosta, jonka perusteella HTC:ltä osattiin odottaa IFA-messuilla jatkajaa One A9 -puhelimelle. Uusi malli kantaa nimeä HTC One A9s ja se noudattaa ulkonäöllisesti samaa suuntaa edeltäjänsä kanssa, mutta myös pieniä eroavaisuuksia on nähtävissä. Kameraa on siirretty lähemmäs vasenta ylänurkkaa ja myös etupuolella nähdään muutamia muutoksia esimerkiksi poistetun HTC-logon muodossa.

Alkuperäisen One A9:n kohdalla HTC lätkäisi hintalappuun niin suuren euromäärän, että keskinkertaisen puhelimen hinta ei ollut järkevästi perusteltavissa. Nyt A9s-mallin myötä voitaisiin olettaa, että luvassa olisi parannettuja ominaisuuksia, mutta itseasiassa s-malli on monella osa-alueella edeltäjäänsä heikompi.

htc-one-a9s-002-01092016

5-tuumainen AMOLED-näyttö on vaihdettu LCD-tekniikalla toteutettuun ja resoluutio on pudotettu 720p-tasoiseksi. Järjestelmäpiirinä toimii Helio P10, joka sisältää kahdeksan A53-suoritinydintä ja Mali-T860MP2-grafiikkaohjaimen. Tallennustilan ja RAM-muistin määrä riippuvat variantista ja vaihtoehdot ovat joko 2 Gt RAM / 16 gigatavua tallennustilaa tai 3 Gt RAM / 32 gigatavua tallennustilaa.

Takakameran tarkkuutena pysyy 13 megapikseliä, mutta f-luvultaan (f/2.2) se on heikompaa tasoa edeltäjään nähden. Etukamera ei ole enää neljän megapikselin UltraPixel-kamera vaan normaali viiden megapikselin kamera. Akku on kooltaan 2300 mAh ja käyttöjärjestelmä on Android Marshmallow.

Oletettavasti heikennetyn A9s:n tarkoituksena tarjota sama vanha design edulliseen hintaan, mutta nähtäväksi jää, mokaako HTC myös tämän laitteen kohdalla hinnoittelupolitiikkansa. Hinnasta ei toistaiseksi ole tarjolla muuta kuin arvauksia, mutta puhelin on tarkoitus tuoda kauppoihin lokakuun aikana. HTC:n julkistuksesta kertoi muun muassa GSMArena ja HTC on myös lisännyt laitteen tuotesivun verkkosivuilleen.

Pekko Lainiala

Muropaketin uusimmat