HTC U ”Ocean” muuttaa puhelimen reunat osaksi käyttöliittymää

30.03.2017 09:21 |

Venturebeat on saanut käsiinsä tietoja HTC:n tulevasta huippumallista, jonka koodinimeksi on jo pitkään tiedetty ”Ocean”. Lukuisista Android-maailman kilpailijoistaan erottuakseen HTC on lähtenyt kehittämään jotakin aivan uutta. Puhelimen näyttö ei jatku sen reunoille, mutta metallireunoja voi silti käyttää puhelimen ohjaamiseen. Niitä pyyhkimällä voi selata ruudulla näkyviä valikoita tai kamerasovellusta käyttäessä säätää valotusta vetämällä sormea puhelimen yläreunaa pitkin.

HTC esitteli tekniikkaa konseptivideollaan jo viime vuoden syksyllä. Matka konseptista lopulliseen tuotteeseen ei Venturebeatin tietojen mukaan tällä kertaa ollut kovin pitkä, vaan HTC ”Ocean” esitellään luultavasti jo huhtikuun aikana, ja kauppoihin se tuodaan toukokuussa. Ilmeisesti lopullinen nimi puhelimella on hieman hämmentävästi vain HTC U. Markkinoilla ovat jo samaan perheeseen kuuluvat HTC U Play ja HTC U Ultra, joiden yläpuolelle uutuus asettuu.

Innovatiivisen käyttöliittymän lisäksi U:n myyntivaltteja ovat Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 64 tai 128 gigatavua tallennustilaa ja Sonyn valmistamat kennot kameroissa. TaskuMuron äskettäin testaamaan U Ultra -versioon verrattuna kennoista ainakin toinen on päivitetty uudempaan malliin. Takapuolen kamera perustuu 12 megapikselin IMX362 -kennoon ja etupuolella puolestaan on 16 megapikselin IMX351.

Muropaketin uusimmat