Uusimmat

Huawei aikoo päihittää Applen kahdessa vuodessa – nousi jo Suomessa ykköseksi

04.11.2016 22:19 Muropaketin toimitus

richard-yu-huawei-1-041116

Huawei aikoo ohittaa Applen maailmanlaajuisilla älypuhelinmarkkinoilla. Suomessa se nousi jo ykköseksi syyskuussa.

Huawein kuluttajatuoteliiketoiminnan johtaja Richard Yu on kertonut eilen Münchenissä, että yrityksen tavoitteena on ohittaa Apple maailmanlaajuisilla älypuhelinmarkkinoilla seuraavan kahden vuoden aikana. Tällä hetkellä kiinalaisjätti on markkinaosuudessa sijalla kolme Samsungin ja Applen takana.

Markkinatutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan Huawei oli kolmannella vuosineljänneksellä älypuhelinmarkkinoiden kolmanneksi suurin laitetoimittaja 33,6 miljoonalla laitteella ja yhdeksän prosentin markkinasiivulla. Applen osuus oli 12 % ja 45,5 miljoonaa laitetta. Samsung oli ylivoimainen ykkönen 20,1 % osuudella ja 75,3 miljoonalla laitteella.

”Kun ilmoitimme neljä vuotta sitten haluavamme keskittyä älypuhelimien myymiseen, ihmiset kertoivat meidän olevan hulluja. Kun sanoimme haluavamme myydä 100 miljoonaa puhelinta vuodessa, he kertoivat meidän olevan hulluja”, kertoi Yu torstaina Münchenissä.

”Aiomme saavuttaa heidät (Applen) askel askeleelta, innovaatio kerrallaan. Se on kuin ajaisi autoa. Jokaisessa mutkassa ja käännöksessä on mahdollisuus ohittaa kilpailija”, jatkoi Yu.

Lisäksi Richard Yu paljasti mielenkiintoisen Suomea koskevan tiedon: ”Suomessa olemme jo numero ykkösiä”.

Muropaketti tiedusteli asiaa puhelimitse Huawei Suomen markkinointi- ja viestintäjohtaja Sofia Lehtimäeltä, joka vahvisti Huawein nousseen syyskuussa Suomen markkinajohtajaksi älypuhelimien myynnissä. Yrityksen markkinaosuus on ollut Suomessa vahvassa nousussa viimeisten parin vuoden ajan.

Kuvassa Richard Yu Huawei P9:n julkaisutilaisuudessa keväällä 2016 (Kuva: Juha Kokkonen)