Huawei esitteli Kirin 950 -järjestelmäpiirin tarkat tiedot

05.11.2015 17:07 Petrus Laine

Huawei on esitellyt Pekingissä Kiinassa tulevan Kirin 950 -järjestelmäpiirinsä tarkat tiedot. Kirin 950 on Huawein omistaman HiSiliconin suunnittelema ja TSMC:n 16 nanometrin FinFET-valmistusprosessilla valmistettu järjestelmäpiiri.

Kirin 950:ssä on yhteensä kahdeksan ARM:n suunnittelemaa prosessoriydintä big.LITTLE-konfiguraatiossa. Neljä isompaa ydintä ovat 2,53 GHz:n Cortex-A72:sta ja neljä pienempää 1,8 GHz:n Cortex-A53:a. Järjestelmäpiirin grafiikkaohjain on niin ikään ARM:n suunnittelema Mali T880MP4. Lisäksi järjestelmäpiiristä löytyy Cat 6 -luokan LTE-modeemi.

Edellä mainittujen lisäksi järjestelmäpiiristä löytyy pieni i5-apuprosessori, joka on aina päällä. Apuprosessorista ei ole saatavilla valitettavasti tarkempia tietoja tähän hätään, mutta oletettavasti se on vastuussa erilaisten sensorien hallinnasta. Lisäksi Huawein mukaan uusi piiri tarjoaa selvästi aiempaa parempaa äänenlaatua niin puheluissa kuin mediassakin.

Huawein mukaan FinFET-transistorien avulla Kirin 950 tarjoaa 40 % parempaa suorituskykyä 60 % pienemmälle virrankulutuksella. Valitettavasti AndroidCentralin raportista ei käy ilmi, vertaako Huawei FinFET-transistorien tuomia etuja 28 nanometrin prosessiin yleisesti, vai järjestelmäpiiritasolla edellisen sukupolven Kirin-piireihin.

AndroidCentral, Live from Beijing: Huawei details the Kirin 950 chipset